HV TERUGBLIK (11) Michael Ros (SVC’08): ,,Over thuisduels tevreden, uit kan het beter”

Michael Ros, als voetballer een betrouwbare kracht geweest bij ADO Den Haag, Quick Boys en Scheveningen, was eerst assistent-trainer bij SVC’08 en heeft dit zijn seizoen als hoofdverantwoordelijke de touwtjes in handen. Zijn ploeg staat in de tweede klasse C op een elfde plaats met 13 punten uit elf wedstrijden. De aansluiting naar boven is nabij, maar er moeten de tweede seizoenshelft wel de nodige punten gepakt worden. Dat kan al gelijk op 20 januari, wanneer SVC’08 gastheer is van hekkensluiter Kagia.

Tekst: Ton Beije

Michael Ros kijkt voor Haaglanden Voetbal terug op zijn eerste half jaar als verantwoordelijk trainer bij SVC’08: ,, Ik kijk met een redelijk gevoel terug op de eerste seizoenshelft. Als ik kijk naar de trainingsopkomst, de inzet tijdens trainingen en wedstrijden van mijn spelers, kan ik niet meer dan trots en tevreden zijn. Ook als je kijkt naar de behaalde resultaten in de thuiswedstrijden. Alleen thuis tegen VUC (terechte nederlaag overigens) hebben we verloren, voor de rest hebben we alles gewonnen. Kijk je naar de uitwedstrijden, ja, daar kunnen we qua resultaat niet tevreden over zijn. Ik moet zeggen, dat het lijntje in uitwedstrijden zeer dun is geweest en het niet altijd meezat. Want we zijn geen één keer weggespeeld door een tegenstander, alleen draait het wel om het resultaat.”

,,Ik zou dus de resultaten in uitwedstrijden als dieptepunt kunnen noemen. Alhoewel ik dieptepunt een zwaar woord vind. Wat hoogtepunt betreft, kies ik voor het woordje team. Iedere week weer staat er een team dat gretigheid uitstraalt en er alles aan doet om de overwinning binnen te slepen. Verder wil ik de afsluiting van het jaar noemen bij ons op de club. Vooraf werd er een onderling toernooi georganiseerd tussen het eerste, tweede, de O23, het vierde en de dames en werd na afloop hiervan een geweldig kerstdiner geserveerd met aansluitend een feestavond, mogelijk gemaakt door onze geweldige vrijwilligers en sponsoren.”

Kijkend naar de stand, dan wil SVC’08 logisch nog stijgen. Ros: ,,Wij liggen nog niet op schema, want we staan op dit moment, zeker als dit de eindstand van de ranglijst zou zijn, te laag, want dat betekent nacompetitie spelen om te handhaven aan het einde van het seizoen. En dat is iets wat je niet wilt. Maar er is geen reden tot paniek. De onderlinge verschillen zijn bijzonder klein. Het verschil tussen plaats elf en plaats acht is maar twee punten en met plaats drie zijn dat maar zes punten. Ik verwacht dat het in de tweede seizoenshelft tot de laatste speeldag spannend zal blijven, omdat nogmaals, de onderlinge verschillen, zeer klein zijn. Op een VUC en DONK na dan. Waarin ik VUC als de grootste kanshebber zie voor de titel. Een ik moet zeggen, dat VUC het ook op dit moment op basis van hun spel verdient. Wat onszelf betreft zullen wij iedere week weer 100% moeten zijn, maar ik heb alle vertrouwen in mijn jongens. Onze doelstelling is handhaven, iets dat wij aan het begin van het seizoen ook al hadden gesteld en daar is geen verandering in gekomen. Als wij ons handhaven, hebben wij het goed gedaan in deze sterke competitie.

Voorbereiding

Ros: ,,Mijn voorbereiding richting de start na de winterstop begint met het evalueren van mijn eigen functioneren, dat van de speler als individu, als dat van het team. Wat ging goed, wat ging wat minder etc. Daar ga je mee aan slag en neem je mee naar je eerst trainingen toe, waarvan de eerste op 4 januari zal zijn. Naast een aantal trainingen en een oefenwedstrijd, gaan wij ons in het tweede weekend van januari voorbereiden op Cran Canaria. Daar zal verder de basis gelegd worden op hopelijk een mooie tweede seizoenshelft.”

Lees verder