‘Interesse van ADO Den Haag in transfervrije spits Alex Schalk’   

 De 31-jarige spits Alex Schalk (foto) kan binnenkort een aanbod van ADO Den Haag verwachten, zo weet VI te melden. De oud-spits van NAC Breda stond de laatste acht jaar in het buitenland onder contract bij achtereenvolgens Ross County (Schotland), Servette (Zwitserland) en het Japanse Urawa Red Diamonds.

Tekst: Peter Petit

Met deze ploeg speelde de voormalige ‘Bomber van Breda’ afgelopen maand nog mee in het WK voor clubs. In de kwartfinale maakte Schalk het winnende doelpunt voor de Reds tegen het Mexicaanse FC Léon. Uiteindelijk versperde latere toernooiwinnaar Manchester City in de halve finale de weg naar de eindstrijd voor de Japanners.

Transfervrij

Schalk brak in eigen land door bij NAC en kwam vervolgens uit voor Jong PSV en Go Ahead. Het contract van Schalk bij Urawa Reds loopt 1 februari af, waardoor hij transfervrij uit kan kijken naar een nieuwe club. Ook diverse clubs uit Japan hebben inmiddels laten weten interesse te hebben in de diensten van Schalk.

Concurrentie

In eigen land heeft ADO Den Haag concurrentie van de jeugdliefde van Schalk, NAC Breda alsmede Almere City FC en Vitesse. Tijdens de loting van het Haaglanden Voetbal Toernooi, eind november, liet technisch directeur Joris Mathijsen van ADO Den Haag al weten dat zijn club in de winterse transferwindow op zoek zou gaan naar versterking voor meerdere posities.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder