Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regiogenoot Scheveningen uitkomt.

Gwayne Green mag zich de maker van het doelpunt van het jaar bij SV Spakenburg, competitiegenoot van regioclub Scheveningen, noemen. Een vakjury en supporters van de Blauwen koos zijn  ‘wonderdoelpunt’,  een ‘vuurpijl’ van ruim dertig meter in de halve finale van de TOTO KNVB Beker in april van afgelopen jaar tegen PSV, tot doelpunt van het jaar. Green, verdediger met Bermudaanse roots, werd daarmee de eerste amateurvoetballer in de geschiedenis die scoorde in de halve finale van de nationale beker. Het doelpunt van Green was overigens niet genoeg voor Spakenburg om de finale te halen. PSV won uiteindelijk met 1-2 en werd ook bekerwinnaar door in de finale Ajax na het nemen van strafschoppen te verslaan. (zie onder het doelpunt na ca. 5 min.10)

De concurrentie was groot, maar liefst negen clubs hengelden naar zijn handtekening onder een contract, uiteindelijk kon de vlag uit bij Quick Boys. De boomlange centrumspits Milan Zonneveld, nu nog uitkomend voor ADO’20,  maakt deze zomer de overstap naar Nieuw Zuid. Hij tekende een contract in Katwijk tot medio 2025, met een eenzijdige cluboptie voor een tweede jaar. De verwachtingen met betrekking tot Zonneveld zijn groot, er worden veel goals van hem verwacht, vorig seizoen scoorde hij er maar liefst 26, waardoor ADO’20 mede dankzij hem na afloop van de competitie het kampioenschap in de Derde Divisie kon vieren.

In de huidige competitie scoorde Zonneveld, in het dagelijks leven procesregelaar bij Tata Steel, tot nu zeven treffers in 13 wedstrijden. Zonneveld begon te voetballen bij ADO’20, speelde vervolgens voor DEM om daarna over te stappen naar de jeugdafdeling van FC Volendam. Begin 2021 tekende hij in het palingdorp zijn eerste profcontact. Hij kwam bij de wijdbroeken tot 1 officiële wedstrijd waarna hij in 2022 terugkeerde naar zijn jeugdliefde ADO’20

Lees verder