HV TERUGBLIK (15) Mark Moen (Wippolder): ,,Elke wedstrijd opnieuw aan de bak”

Wippolder doet het dit seizoen tot nu toe in de eerste klasse C weer uitstekend. De formatie van trainer Mark Moen (foto) staat – met Forum Sport – op een gedeelde eerste plaats. De Delftenaren gingen dus met een lekker gevoel de winterstop in.

Tekst: Ton Beije

Logisch, dat ook Mark Moen zeer tevreden achterom kijkt. ,,Terugkijkend op de eerste tien wedstrijden denk ik dat wij als Wippolder erg tevreden mogen en kunnen zijn met de gedeelde eerste plaats.”

,,Zoals elke ploeg of trainer zal vinden ben ik (ook) van mening dat wij in sommige wedstrijden er zelfs meer uit hadden moeten halen en in sommige wedstrijden kwamen wij goed weg, waardoor wij toch wonnen of een punt haalden. Kleine foutjes gemaakt door onszelf worden sneller afgestraft op dit niveau en een aantal wedstrijden hadden wij de kansen beter af moeten maken.”

,,Het hoogtepunt is dat wij na ons kampioenschap vanuit de tweede klasse en vorig jaar een tweede plek in de eerste klasse ons nu wederom bovenin gevestigd hebben. Ik vind dat een fantastische prestatie van een relatief kleine club met beperkte middelen. In de groep zit veel kwaliteit, homogeniteit en wedstrijddiscipline en met deze fijne groep spelers zorgen wij voor een juiste balans tussen prestatie en gezelligheid. Ook is het mooi om te zien dat een aantal jeugdspelers (Dill, De Vree) op de deur kloppen en belangrijk zijn voor ons vlaggenschip.”

Blessures

Toch ook een kritisch punt van Moen: ,,Dat zijn de onnodige punten die wij weggegeven hebben na slordigheden.” En verder stipt de Wippolder-trainer aan: ,,Negatief is ook het feit dat een aantal goede spelers (Venema, Luisman en Muller) al langere tijd niet inzetbaar waren. Fijn is wel dat deze spelers vanaf januari weer aan kunnen sluiten en dat er dus nog meer keuze komt.”

Wippolder zit in ieder geval goed op schema. Moen: ,,Vooraf wilden wij, net als vorig seizoen, meedraaien met de bovenste vijf plaatsen. Zoals wij er nu voor staan zitten wij dus inderdaad goed op schema. Doordat iedereen van elkaar wint in deze sterke klasse kun je met een serie goede wedstrijden opeens verder loskomen of ineens een flink aantal plekken zakken. Scherpte gewenst dus en elke wedstrijd opnieuw aan de bak om de doelstelling wederom te kunnen behalen.”

Programma

Moen: ,,Na een aantal weken rust beginnen wij deze week met trainen. Op woensdag 10 januari vliegen we naar Spanje waar we ons in Benalmádena vijf dagen verder zullen voorbereiden op het vervolg van de competitie. Na de winterstop volgen direct TAC’90 en Forum Sport voor een spannende ontknoping van de eerste periodetitel. De spelers zullen er staan wanneer het nodig is en met de ondersteuning van het trouwe publiek gaan wij ons hard maken voor een sterk vervolg van de competitie.”

 

 

Lees verder