HV TERUGBLIK (16) John Zuijderwijk (Verburch): ,,Het doel is eindigen bij eerste acht”

Verburch promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse. In 2D neemt de ploeg van trainer John Zuiderwijk (foto) nu de tiende plaats in met ook 10 punten uit 10 wedstrijden. De hekkensluiter, Nieuwerkerk, staat maar op vier punten. Vlak boven Verburch drie clubs met slechts een punt meer: HBSS, Berkel en DHC.

Tekst: Ton Beije

Een hoger niveau en dat betekent ook wat, weet trainer Zuiderwijk: ,,Nadat we vorig seizoen zijn gepromoveerd naar de tweede klasse moeten we er nu flink tegenaan. Foutjes of even niet scherp zijn, worden direct afgestraft. We voetballen goed mee en laten zien dat we het niveau aankunnen. Verburch heeft een jonge groep en moet volwassen worden. Doelstelling voor de tweede helft van het seizoen is bij de eerste acht eindigen.

Trainingsweekend

Vandaag, vrijdag 5 januari, gaat de selectie van Verburch op trainingsweekend naar Groningen. John Zuiderwijk: ,,De groep bestaat uit spelers van het eerste en tweede en van Onder 23.  Ik vind het belangrijk dat we één groep vormen, dat is ook de kracht van Verburch. Als er spelers aansluiten bij het eerste, dan kunnen ze uit beide elftallen komen. Vrijdag staat er een training op het programma en op zaterdagochtend een padeltoernooi. Zaterdag 13 januari spelen we een oefenwedstrijd tegen RCL.”

 

 

 

 

Lees verder