Kick Krom tekent eerste contract bij Westlandia

Afgelopen week heeft de nog maar 18-jarige Kick Krom (foto) zijn eerst contract getekend bij Westlandia. Vanaf de leeftijd van drie jaar is hij begonnen bij Westlandia, waarna hij in 2018 vertrok naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Met een kleine tussenpoze heeft Kick Krom bij ADO Den Haag gespeeld tot in de Onder 18, voordat hij de overstap ging maken naar de Onder 21. Hij heeft ervoor gekozen om dit niet te doen.

Reden

De reden hierachter komt vanuit hemzelf. Afgelopen seizoen liep het een periode niet helemaal lekker bij hem en kreeg hij nog geen contract aangeboden door ADO Den Haag. Hierdoor zag hij het somber in om toch mee te gaan naar de Onder 21. De keuze voor een terugkeer naar Westlandia heeft ermee te maken dat hij het Op de Hoge Bomen altijd naar zijn zin heeft gehad en mooie ervaringen heeft meegemaakt in de teams waarin hij speelde. Met de terugkeer naar Westlandia hoopt hij zijn ritme weer op te kunnen pakken en snel te kunnen doorstromen naar het eerste elftal van Westlandia.

Overstap

Kick Krom maakte afgelopen zomer de overstap vanuit de JO18 naar JO23, waarbij hij al snel in de trainingsgroep van Maurizio Ceccucci terechtkwam. En vandaar uit maakte hij snel zijn debuut in het vlaggenschip. Op 29 juni in de wedstrijd tegen TOGB mocht hij debuteren.    Vervolgens sloot hij begin oktober definitief aan bij de zondagselectie en inmiddels heeft hij al zeventien wedstrijden in het eerste elftal gespeeld, waarin hij tweemaal tot scoren kwam.

(Bron & foto: Westlandia)

Lees verder