GDA op trainingskamp op Gran Canaria (3)

Op het trainingskamp op Gran Canaria wist de selectie van GDA zich maandag prima te vermaken. Een strandtraining, wandeling op de promenade en het bekende foot-golf in de duinen. Op dinsdag werd er geoefend tegen ODB en in de middag stond er een duel waterpolo op het programma.

Tekst: Ton Beije    |      Foto’s: Bon van Gaalen & Ton Beije

Maandag

Maandag aan de einde van de ochtend werd weer koers gezet door de GDA-selectie naar het strand van Playa del Ingles. Er stond een strandtraining gepland, met als sluitstuk ook weer de beklimming (op snelheid) van de immense trap vanaf het strand naar boven op de boulevard.

In de voormiddag een wandeling op de promenade van Playa del Ingles en op het grote plein was er een Braziliaanse act gaande. GDA kon niet achterblijven en met name Steven de Ruiter stal onder toeziend oog van niet alleen GDA-toeschouwers de show (zie onder).

In de middag was het zwoegen onder de Spaanse zon in de duinen van Maspalomas voor het foot-golf in het rulle zand. Het viel niet mee om de bal in de door de leiding vooraf zorgvuldig ingegraven ‘holes’ (lees: emmers) te krijgen. Gelachen werd er zeker, dus als teambuildingsactiviteit zeer geslaagd!

Ook in de avond moesten de GDA-spelers ‘aan de bak’. Onder leiding van Wil aan de Wiel, met trainer Robin den Dulk als voorzitter van de jury, werd een zeker niet eenvoudige voetbalquiz gehouden. Onder een foto van het winnende team.

Het winnende Quiz-team

Dinsdag

Dinsdag werd op Campo I , het sportcomplex van Maspalomas, om half één gestart met een oefenduel tegen plaatsgenoot ODB. Het duel werd geleid door een ‘ingehuurde’ neutrale scheidsrechter. Op het eiland is ook een groep scheidsrechters present, die zo’n acht wedstrijden fluiten en ‘vlaggen’.

Aftasten

Na het over en weer wat aftasten nam GDA de leiding door een fraai doelpunt van Nick Selier, die vanaf links de bal diagonaal binnenschoot. Gelegenheidskeeper  Ivo Radovanovic (eerste doelman Bebeto van der Beek was niet mee op trainingskamp) had geen verweer: 1-0.

GDA, dat over het algemeen wat sterker was, zag ODB toch terugkomen tot 1-1 via Wesley Perquin. Een simpele fout in de ODB-defensie werd uiteindelijk door GDA-spits Stephen de Ruiter eenvoudig afgerond: 2-1.

Daarna hield GDA het heft in handen en won door treffers van Gökman Coban en wederom Stephen de Ruiter met 4-1 in een sportief duel. ODB moest – door de nodige blessures – zeker in de tweede helft de nodige spelers van het tweede in het veld brengen. Ook GDA-trainer Robin den Dulk kon niet over een complete selectie beschikken. Captain Dennis Lubout: ,,Ik durf het niet aan, ik vind de ondergrond toch wat hard en wil met het oog op de competitie geen risico nemen.”

‘Waterpolo’

Terwijl de zon volop scheen, had Frank van der Burg weer geregeld, dat GDA op het hotelcomplex een half uur gebruik mocht maken van het zwembad voor een partij waterpolo, al dat dat af en toe meer weg van een partij worstelen in het water. Onder het toeziend oog van veel enthousiaste zwembadgasten (veel uit Nederland) werd er overigens wel volop gescoord.

Mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder