ADO Den Haag maakt tegen De Graafschap vijf doelpunten in tweede helft

In een spectaculaire wedstrijd won ADO Den Haag met 5-3 van De Graafschap. Na een 0-2 ruststand werden de superboeren overklast door een zeer gedreven spelende thuisclub. De toeschouwers waren voor de wedstrijd al verwend met een enerverende lichtshow, maar werden ook verwend door veel, vaak mooie, doelpunten.

Tekst: Pieter Donath         |   Foto’s: Eric de Wit

Weer kwam ADO Den Haag op een achterstand en dat was gezien het spel in de eerste helft verdiend. De Graafschap stond op de vierde plaats met slechts één verliespunt meer dan het op de derde plaats staande ADO Den Haag. Tyrese Asante bestreek de gehele rechterkant, maar kon na een kwartier niet voorkomen dat een voorzet werd gegeven die Bosilj goed inschoot (0-1).

Dezelfde speler had toen al twee kopkansen gemist. Bijna kwam de thuisclub gelijk, maar een slim pasje van Henk Veerman werd door Jort van der Sande tegen de lat getikt. Na een half uur verspeelde centrale verdediger Daniel Granli de bal en hierdoor kon Basar Önal alleen op doelman Coremans afgaan (0-2).

In de rust werd Granli gewisseld voor middenvelder Lasse Vigen. Kort na de hervatting viel de bal vanuit een corner precies voor de voeten van Esajas en de goed spelende middenvelder rondde bekwaam af (1-2). Binnen een uur spelen werd het zelfs 2-2 na een goede combinatie Veerman/Van Mieghem. De voorzet werd bij de tweede paal afgerond door Jort van der Sande.

ADO Den Haag bleef goed combineren en Veerman schoof, op de rand van buitenspel, een steekballetje van Daryl van Mieghem onder keeper Thijs Jansen door (3-2). ADO Den Haag leek een gewonnen wedstrijd te spelen, maar de net ingevallen Seuntjens en Mahi dachten daar met nog twintig minuten te spelen anders over.

Laatstgenoemde scoorde van dichtbij 3-3. ADO Den Haag toonde wederom veerkracht door een verrassende kopbal van linkerspits Ideho (4-3) en met nog tien minuten te spelen 5-3 door een schitterend schot van Daryl van Mieghem na een trekballetje van de achterlijn door Ideho.

Typerend voor de strijdlust en eenheid van ADO Den Haag was dat Henk Veerman twee doelpunten van De Graafschap voorkwam door de bal, op de doellijn staande, weg te koppen.