DUNO op trainingskamp op Gan Canaria (1)

Een groot gezelschap van DUNO, meer dan vijftig personen, arriveerde zaterdag in de loop van de ochtend op de luchthaven van Las Palmas op Gran Canaria. Vooraf, op de heenreis, maakte de club al het één en en ander mee.

Tekst: Ton Beije         |        Foto’s: Ton Beije & Pim Markering

Vroeg in de ochtend arriveerde DUNO met de bus op Rotterdam The Hague Airport. Het was wachten op het vertrek van de vlucht naar Gran Canaria. En wie zat er in vlak bij het DUNO-gezelschap: Wolter Kroes. Nadat de DUNO-ploeg de zanger in de gaten kreeg, werd via een meegenomen box het nummer Viva Hollandia ingezet. En Wolter Kroes speelde daar attent op in en ging even op de stoel staan (zie onder).

Op de reis van DUNO is ook mee oud-eerste elftalleider Peter Rietveld. Voor de bijna 80-jarige Rietveld was het de eerste keer dat hij van zijn leven in een vliegtuig stapte. ,,Ik was best wel erg zenuwachtig”, gaf hij toe. Maar hij presteerde het om alle aandacht te krijgen van de stewardessen. Hij ging met ze op de foto, kreeg een oorkonde uitgereikt (Peter leek wel een ‘VIP-passagier’) én hij mocht de landing op Las Palmas meemaken in de cockpit!

Na aankomst bij het hotel in Maspalomas was het eerste tijd voor de lunch. In de middag, rond half drie, de temperatuur was opgelopen naar zo’n 26 graden, stond er voor de grote groep een training op het programma onder leiding van de trainers Kenneth Lamens, Nathan Hamme en Jordi Domingos.

Voor Haaglanden Voetbal een mooie gelegenheid een tweetal voor de camera te halen. Uiteraard Peter Rietveld over zijn belevenissen tijdens zijn eerste vliegreis en Yoran van Voskuilen, speler van de selectie, die nu op krukken rondloopt na een operatie aan de knieband.

Mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder