Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande wint ruim van ARC

Na een geslaagd trainingskamp in de buurt van het Spaanse Malaga speelde FC ’s-Gravenzande ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn.

Tekst: Jan Hoogenraad       |       Foto’s: Pieter Vermeer

ARC was tot vorig seizoen min of meer een vaste tegenstander in competitieverband, maar met de samensmelting van de zaterdag en zondag speelt ARC nu in de Vierde Divisie A. Het vergaarde uit de 14 gespeelde wedstrijden 20 punten, FC ’s-Gravenzande speelde 15 wedstrijden en behaalde 25 punten. Dus de krachtsverhouding zou elkaar niet veel ontlopen.

Met de van Kozakken Boys overgekomen Gino Creutzburg – hij speelde de hele wedstrijd en paste zich prima aan – was FC ’s-Gravenzande het eerste half uur de bovenliggende partij. Dat leverde ook wat mogelijkheden op. Een voorzet van Angelo Zwirs werd door Sil van Ooijen naast gekopt en na ruim een kwartier spelen schoot Roy van Beek de bal voorlangs. Een inzet van Angelo Zwirs werd door ARC-doelman Niels de Vogel goed gestopt en een poging van Stefan Bruijn op aangeven van Gino Creutzburg schoot hij veel te zacht in en daar had de doelman geen moeite mee.

In de 27e minuut viel de eerste treffer te noteren. Een steekballetje van Twan van Meerten op Roy van Beek werd door hem prima afgerond: 0-1. Vijf minuten later werd het weer gelijk. Uit een hoekschop van Arjan Ouwendijk stond Kenno Kleyn helemaal vrij bij de tweede paal en kon ongehinderd binnenkoppen: 1-1. Kort voor rust kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Na een pass van Twan van Meerten op Angelo Zwirs, net over de middenlijn, kon hij vrij doorlopen en schoot de bal via binnenkant paal binnen: 1-2. Voor ARC was hierna Jordi Tuithof nog kansrijk, maar hij schoot naast.

Kort na rust kreeg ARC een prima kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar met een katachtige reactie tikte Jurrian Jouvenaar de bal over de lat uit een vrije trap van Arjan Ouwendijk. Aan de andere kant was er een prima kans voor Roy van Beek, maar hij schoot rakelings over en dat deed kort hierna voor ARC ook Matt Veerhuis. Na een prima combinatie tussen Roy van Beek, Angelo Zwirs en Sil van Ooijen was het de laatstgenoemde die in de 59e minuut voor de 1-3 stand tekende. Drie minuten later was het weer raak. Na een steekpass van Frank Broos omspeelde Twan van Meerten de doelman en schoot raak: 1-4.

ARC wilde zich echter niet gewonnen geven. Eerst was het nog Boyd Baatje die in de 64e minuut naast schoot, maar vier minuten later een onachtzaamheid in de ’s-Gravenzandse defensie, waarvan Donny van der Neut van profiteerde en de stand op 2-4 bracht. In de 70e minuut kwam de stand op 2-5 toen via Frank Broos en Roy van Beek de bal bij Yuri Westhoff kwam, die raak schoot. Nadat kort hierna Roy van Beek zijn inzet gestopt zag worden, wist ARC weer wat terug te doen. Het zag er wederom in de defensie niet heel goed uit en bracht Matt Veerhuis de stand op 3-5 in de 78e minuut. Nadat Jurrian Jouvenaar een inzet van Donny van der Neut stopte, werd Zeger van Antwerpen vanaf de middenlijn gelanceerd, die gaf vanaf rechts goed voor en stond Yuri Westhoff klaar om het af te ronden: 3-6. Vijf minuten voor tijd kwam de eindstand op het scorebord toen Yuri Westhoff goed voorgaf op Roy van Beek, die doel trof: 3-7.

Een prima overwinning, die zeker zelfvertrouwen geeft voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen koploper ASWH.