Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Alles moet kloppen voor goed resultaat”

Quick startte na de winterstop verrassend goed door de uitwedstrijd tegen HSV Hoek met 1-2 te winnen. Komende zaterdag om 18.00 uur is de volgende krachtproef. Koploper SteDoCo uit Hoornaar won thuis met 2-1 van Quick, maar de jonge Haantjes zijn volwassener geworden. Elke tegenstander wordt op dezelfde manier bestreden dus is een derde overwinning op rij mogelijk.

Tekst: Pieter Donath

De vooraf gezien zware uitwedstrijd tegen HSV Hoek werd in de slotseconden van de blessurestrijd beslist door een schitterende vrije trap van Enzo Huntink. Het was een geweldige teamprestatie, waarop trainer Paul van der Zwaan zeer trots was. Quick nam door de overwinning afstand van de onderste plaatsen en kreeg aansluiting met de grote middenmoot. Quick staat nu op de elfde positie met 22 uit 16. SteDoCo heeft 40 punten uit 17 wedstrijden.

Revanche

SteDoCo (Sterk Door Combinatie) leek voor de winterstop af te stevenen op het kampioenschap, maar de puntenvoorsprong is geslonken. Tegen zowel UNA als Sportlust’46 werd de laatste weken 1-1 gespeeld. Quick kan sportieve revanche nemen door de punten in eigen huis te houden. Trainer Paul van der Zwaan (foto) complimenteert zijn team met de winst tegen HSV Hoek en is niet van plan de speelwijze tegen de koploper aan te passen.

Fijne busrit gehad na de winst tegen HSV Hoek en hoe kijk je terug op die wedstrijd?

,,De wedstrijd was niet alleen voetballend goed van ons, maar verliep ook nog eens zoals je het het allerliefste hebt. Scoren in de laatste seconde en dan niet meer aftrappen is een droomscenario. Maar goed, we hebben die wedstrijd ook als jong team heel volwassen gespeeld. Dat is een groot compliment waard. En eerlijk is eerlijk na winst, zeker op zo’n manier, is de busreis inderdaad een stuk prettiger.”

Hoe kijk je aan tegen koploper SteDoCo en pas je de speelwijze aan?

,,HSV Hoek is geweest en SteDoCo staat voor de deur. De koploper is een goede uitgebalanceerde ploeg. Voor ons zal het echter niet veel veranderen, we gaan uit van onze eigen speelstijl en -wijze. Wel weten we dat alles zal moeten kloppen om een goed resultaat te boeken tegen deze ploeg. Discipline in uitvoering, scherpte in duels en vastheid in balbezit zullen daarbij cruciaal zijn. Zoals altijd trainen we er hard voor, het resultaat zullen we zaterdag zien.”

Lees verder