Belangrijke rol voor ADO Den Haag-speler Rafael Struick in nationaal elftal Indonesië

Het Indonesisch nationaal elftal heeft de tweede groepswedstrijd in groep D van de Asian Cup 2023 met 0-1 gewonnen van ‘agnstgegner’ Vietnam. Voor basisspeler Rafael Struick (foto) van ADO Den Haag van de Garuda Squad was in dit duel een belangrijke rol weggelegd.

Tekst: Peter Petit

Na een overtreding in het strafschopgebied van Vietnam op de Haagse spits benutte Asnaw Mangkualam in de 42e minuut de door de referee uit Thailand gegeven strafschop. Hoewel Struick in dit in Doha gespeelde duel een voortdurende bedreiging vormde voor de defensie van Vietnam, moest hij in de 62e minuut toch het veld ruimen.

Plaatsen

Na twee duels staat Indonesië op de derde plek in deze groep met de mogelijkheid om zich te plaatsten voor de laatst zestien door tweede in de groep te worden of zich als beste nummer drie van de vier groepen te plaatsen. Komende woensdag, 24 januari, staat de derde en tevens laatste groepswedstrijd tegen Japan op het programma. De Japanners hebben evenals Indonesië drie punten, maar hebben wel een beter doelsaldo.

Lees verder