3e Klasse D: HVC’10 en Lyra winnen en pakken eerste punten in 2024

HVC’10 en Lyra wonnen en pakten de eerste punten van dit nieuwe jaar ten koste van respectievelijk Rozenburg en Victoria’04. Naaldwijk moest zijn meerdere erkennen in MVV’27.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

Rozenburg – HVC’10

De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd en was de gehele eerste helft duidelijk de betere ploeg op het veld. Desondanks slaagde HVC’10 er niet in om op voorsprong te komen en zo gingen beide ploegen de kleedkamer voor de rust in met een 0-0 stand op het bord. De uitploeg kwam sterker uit de kleedkamer en kort na rust wist het de score te openen. Badr ben Mohammed mocht in de 53e minuut de treffer op zijn naam schrijven na een assist van Dave Kram. HVC’10 had de smaak te pakken en niet lang daarna vond ook Mitchell Bouwhuis het net, maar werd deze afgekeurd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel. Toch gaf de uitploeg niet op en invaller Bas de Soomer scoorde de tweede treffer van de middag op aangeven van Wessel Vijverberg. De uitploeg had nog kansen op meer treffers, maar slaagde niet in die opzet. Het bleef bij 0-2. Scheidsrechter Straub had in deze sportieve wedstrijd geen kaarten nodig om de baas te blijven.

Lyra – Victoria’04

Lyra was op sportpark De Zweth gastheer van Victoria’04. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en in de beginfase was het dan ook Marc den Toom die de score opende voor Lyra: 1-0. Victoria’04 leek door deze snelle goal wakker te zijn en begon ook met druk zetten. De uitploeg dwong halverwege de eerste helft de gelijkmaker af: 1-1. Bij het rustsignaal was dit ook de tussenstand. Beide ploegen konden in de kleedkamer opwarmen met warme thee. In de tweede helft was het spel weer open en beide ploegen kregen kansen. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dwong de betere kansen af. Zo was het Dyon Lemckert die de bevrijdende treffer voor de thuisploeg maakte kort voor het eindsignaal. Toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies was de stand nog steeds 2-1 voor de thuisploeg en pakte de formatie van trainer Martin de Mooij (foto) hiermee de eerste drie punten van het jaar 2024.

Naaldwijk – MVV’27

Beide ploegen begonnen goed aan de eerste helft. Toch kwam MVV’27 op voorsprong en ook de tweede treffer volgde snel: 0-2. Naaldwijk wist terug te komen in de wedstrijd, Floris Groot maakte de aansluitingstreffer (2-1) en de witkielen kregen weer geloof in een beter resultaat. Dat geloof was niet van lange duur, want MVV’27 maakte de derde treffer: 1-3. Toch kwam Naaldwijk weer op gelijke hoogte, Mick Lievaart kopte de bal binnen: 2-3. Ondanks wat kansen bleef de eindstand 2-3 en moest Naaldwijk de punten meegeven aan MVV’27.