3e klasse A/B: Schipluiden wint topduel, mooi resultaat voor BSC’68

In Benthuizen pakte BSC’68 (3A) een belangrijke overwinning op Lugdunum en blijft goed in de top meedraaien. Schipluiden won in 3B de topper van Graaf Willem II VAC. Ariston’80 heeft weer aansluiting met de middenmoot na een overwinning op Full Speed. KMD verloor van Blauw-Zwart.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Aad van der Knaap & Perry Biemans (SportSnap.nl)

3e klasse A

BSC’68 – Lugdunum

Een goed voorbereid BSC’68 speelde vooral in de eerste helft prima voetbal en domineerde. Guido de Peinder kwam goed ingelopen en kreeg de bal van Romé Thies en krulde de bal over de Leidse doelman heen. Stijn van Leeuwen, Roel van de Vlak en Joep van Straalen kregen nog kansen, maar de stand bleef 1-0. BSC’68 gaf niets weg. Na de rust kon Van Straalen met een afstandsschot de stand op 2-0 zetten. De ploeg van trainer Abdullah Sari bleef de bovenliggende partij. Na vijf wissels een kwartier voor tijd kreeg Lugdunum wat meer grip op het duel, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 2-0.

3e klasse B

Schipluiden – Graaf Willem II VAC

In het topduel stonden beide teams goed in de organisatie en gaven net zoals in het hele seizoen weinig kansen weg. Beide teams kregen in twee goede kansen gedurende het duel. Schipluiden was het meest effectief en stapte van het veld met een 1-0 overwinning. Invaller Niels Boks bezorgde in de tweede helft de equipe van trainer Jeroen Hoefnagel de winst. (foto’s: Aad van der Knaap)

Ariston’80 – Full Speed

Hekkensluiter Ariston’80 boekte een broodnodige zege op stadgenoot Full Speed. De studenten hadden bij rust een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Jesper Kloeke. Na de thee stelde Karel Wittekoek de terechte zege definitief veilig: 2-0. (Foto’s: Perry Biemans, www.SportSnap.nl)

KMD – Blauw Zwart

Halverwege de eerste helft nam KMD de leiding in het duel tegen Blauw Zwart door een treffer van Leandro Havinga. Met de 1-0 op het scorebord werd ook de rust bereikt. KMD leek op de winst af te stevenen, maar kreeg in de slotfase twee treffers om de oren. Bram Smit en Kay Kronenburg bezorgden de Wassenaarders de overwinning: 1-2.