2e klasse C: HVV bezorgt VUC gevoelige nederlaag, onvervalste hattrick Alex Burghouwt

Koploper VUC beleefde een desastreuze herstart van de competitie. Tegen ‘buurman’ HVV werd aan de Van Hogenhoucklaan met 3-0 verloren. Hierdoor is het verschil tussen de Haagse clubs nog maar twee punten. HVV heeft al negen wedstrijden niet verloren.

Alex Burghouwt was de grote man bij HVV. De lange nummer tien zorgde in de tweede helft tegen VUC voor een onvervalste hattrick voor de ‘Kroonleeuwen’. Hij maakte koelbloedig gebruik van de geboden vrijheid.

Moeilijk

VUC heeft het traditioneel altijd moeilijk aan de Van Hogenhoucklaan, maar zo duidelijk als deze keer was het verlies de laatste jaren niet. Het was te merken dat de bezoekers twee belangrijke spelers, Levi Schipper (verblijf in buitenland) en Gino van de Water (geblesseerd), misten. Dat mag echter niet de verklaring zijn voor het futloze spel van VUC. Mogelijk dat de kou het elftal van trainer Rob de Lange parten speelde. De selectie was pas dinsdagnacht van een zonnig trainingskamp op de Canarische Eilanden teruggekeerd.

Paal

In de matige eerste helft van deze aloude stadsderby ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. HVV was het dichtst bij een treffer, toen een voorzet van Joppe Dekker via Max Hagemann op de paal belandde. Na rust leek VUC energieker. Roderick Meinema kreeg al snel een kans, maar schoot over. Dezelfde Meinema dacht even later alleen voor HVV-keeper Guus Dicke te komen, maar scheidsrechter Kooy floot ten onrechte voor buitenspel.

Een minuut later appelleerden aan de andere kant de VUC-verdedigers ook voor buitenspel, maar hield de assistent-scheidsrechter van de koploper zijn vlag omlaag en mocht Burghouwt in de 58e minuut zijn eerste treffer aantekenen. Vier minuten later kreeg VUC dé kans op de gelijkmaker. Andani Ollie had de door Brent Biesheuvel doorgekopte bal van dichtbij voor het intikken, maar schoot hij op het been van doelman Dicke. Het was meteen het laatste aanvallende wapenfeit van VUC. HVV daarentegen had in de resterende 25 minuten minstens vier heel goede kansen. Burghouwt benutte er twee en raakte ook nog een keer de lat. Zodoende kreeg het slappe VUC een gevoelige 3-0 nederlaag te incasseren en moet aan Het Kleine Loo het nodige werk worden verricht om de ploeg weer op scherp te krijgen voor het eerstkomende duel met RCL, dat met 4-0 van CSW won en nu vierde staat.

VUC deelt nog steeds de eerste plaats met DONK, maar dat heeft een wedstrijd minder gespeeld, omdat het treffen met EMM’21 al snel vanwege het gladde veld werd gestaakt.