1e klasse C: Forum Sport lijdt zware nederlaag bij en tegen RKDEO

In de winterstop had Forum Sport een geslaagde vijfdaagse trainingsstage in het Spaanse Sevilla. Het was ook in Sevilla waar Forum Sport en trainer Bas Steffens een jaar verlenging van het contract overeenkwamen, waardoor Bas Steffens minimaal tot en met het seizoen 2024-2025 bij Forum Sport actief zal zijn. Ook RKDEO was op trainingskamp gegaan naar Sevilla, waarbij beide selecties elkaar nog hebben gezien op het sportcomplex waar ze beide een oefenwedstrijd speelden. Niet tegen elkaar….

Tekst: Jean Nederlof       |      Foto’s: Sander de Hollander

Nu weer de hervatting van de competitie. En die competitie in de 1e klasse C is zeer spannend. De verschillen zijn klein, zowel in het voetbal als in punten. In deze poule kan van iedere ploeg gewonnen en verloren worden.

De topper die deze zaterdag op het programma stond was die tussen RKDEO (derde plek met 17 punten) en Forum Sport (eerste met 18 punten). Een belangrijke wedstrijd met het oog op de eerste periode, die over twaalf wedstrijden gaat en waarvoor Forum Sport bij aanvang nog alles in eigen hand had. RKDEO kon bij een overwinning en afgelaste wedstrijd van Wippolder (gedeeld eerste, maar met een minder goed doelsaldo dan Forum Sport) de leiding overnemen. Er stond dus wel wat op het spel! Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Forum Sport begon de wedstrijd erg aanvallend en kreeg twee reuze kansen. Maar RKDEO beschikt in Huub Koning over een prima doelman, die beide keren de schoten op korte afstand van Jano Vanderbos en Justin van Otterloo tegenhield. In de zevende minuut kwam RKDEO op voorsprong. Weifelend optreden in de verdediging van Forum Sport werd resoluut afgestraft door Olaf Kramer. En twee minuten later was het Daniël Prieto, die Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen voor de tweede keer de bal uit het net liet halen: 2-0. Forum Sport was duidelijk aangeslagen en het duurde lang voordat de ploeg van trainer Bas Steffens weer wat beter ging combineren. Er ontstonden wat kansen, maar steeds weer was het de sluitpost van RKDEO die de ballen uit zijn doel hield. Aan de andere kant schoot RKDEO nog op de paal.

Keihard

Vlak voor rust nog een grote kans voor Forum Sport. In de tegenaanval werd er opnieuw gescoord door RKDEO. Fabian Pak werd vrijgespeeld en schoot van twintig meter de bal keihard achter doelman Petter van Pruijssen. Een ruststand van 3-0 dus. Voor de vele toeschouwers toch wel een verrassende tussenstand. RKDEO had het uitstapje naar Sevilla kennelijk beter verwerkt dan Forum Sport werd alom gezegd.

Na de rust speelde Forum Sport een stuk beter dan in de eerste helft. Maar het was niet genoeg om RKDEO te imponeren. De wedstrijd speelde zich meer op de helft van RKDEO af, maar Forum Sport kon, ondanks de vele wissels, geen vuist maken. Wel veel kansen met Jerone Goodett en Pjer Bom in kansrijke posities. Het werd voor Forum Sport nog erger. Een foute terugspeelbal in de eigen defensie werd afgestraft door Robin Schaareman: 4-0. Een flinke tegenvaller voor Forum Sport. Met dit scenario werd echt geen rekening gehouden.

Lichtpuntje

Wel een lichtpuntje aan Voorburgse kant. Diego Lopes maakte zaterdag zijn debuut in het eerste elftal en speelde een prima wedstrijd. Teleurstelling dus voor Forum Sport (en de vele meegereisde supporters) en veel euforie bij RKDEO. Volgende week de laatste ronde van de eerste periode, al hebben een paar clubs vanwege de afkeuringen nog wat in te halen. Forum Sport ontvangt Wippolder, dat grote kansen heeft op de eerste periode en RKDEO, met één verliespunt meer dan Wippolder, gaat naar Voorschoten’97.