1e klasse C: Tweede seizoenoverwinning voor sv Nootdorp

In een doelpuntrijk duel bleef hekkensluiter sv Nootdorp net aan de goede kant van de score in de strijd met Voorschoten’97. sv Nootdorp heeft op de ranglijst nog steeds een forse achterstand op de tegenstander die de voorlaatste plaats bezit.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de openingsfase was Voorschoten’97 de sterkere ploeg en kon dat ook in doelpunten uitdrukken. Al na zeven minuten spelen profiteerden de bezoekers van een fout in de verdediging van sv Nootdorp. Thom Wijnalda bediende Miguel Boersma die de 0-1 aantekende. Vijf minuten later belandde een schot van Boersma via een verdediger van de gastheren in het doel: 0-2.

Halverwege de eerste helft verzilverde sv Nootdorp haar eerste kans in het duel. Uit een counter kon Joey van Maaren een bal van Koen van der Gaag inkoppen: 1-2. Meteen daarna was Van Maaren weer trefzeker met een schot van twintig meter afstand over de uitkomende doelman heen: 2-2. Tien minuten voor de rust werd het zelfs 3-2 voor sv Nootdorp. Nu was Justin van Rijswijk na een aanval over veel schijven de maker van het doelpunt.

In de tweede helft bleef de 3-2 lang op het bord staan. Met nog een kwartier te spelen schonk Thom Wijnalda Voorschoten’97 de gelijkmaker (3-3) en leek het duel in balans te eindigen. Niets was minder waar. In de 89e minuut schoot Koen van der Gaag sv Nootdorp toch nog naar een 4-3 overwinning. De tweede helft kende een kwartier blessuretijd na het nodige duw- en trekwerk op het veld.