2e Divisie: Scheveningen kansloos tegen veel beter spelend Quick Boys

Na een slechte generale van beide teams na de winterstop heeft Quick Boys zich tegen een zwak spelend Scheveningen goed hersteld. Het werd een verdiende en klinkende 0-5 overwinning. Hoewel het scorebord bij de rust nog 0-1 aangaf, sloeg Quick Boys in de tweede helft genadeloos toe.

Tekst: John Carlier       |     Foto’s: Winfried Klos

Na de aftrap van Quick Boys nam het team van trainer Thomas Duivenvoorden onmiddellijk het initiatief, waardoor het in de vierde minuut al werd beloond met een corner. Hoewel deze corner nog niet het gewenste resultaat opleverde, bleek hierna al snel dat Quick Boys het spel maakte en domineerde. Scheveningen kon zich alleen maar bezighouden met verdedigen. En ondanks het betere spel van Quick Boys, zag Scheveningen toch nog kans om een corner te forceren, maar zonder het gewenste resultaat.

Het was eigenlijk wachten op de openingsscore van Quick Boys. Daar had Nick Broekhuizen in de vierentwintigste minuut voor kunnen zorgen, maar alleen voor de keeper zag hij zijn schot hoog over gaan. Het was uitstel van executie, want nadat Chima Bosman een schot van afstand net over zag gaan, kreeg Quick Boys direct hierna een corner waarbij de bal nog net door Tom Beugelsdijk kon worden weggewerkt. Er hing een doelpunt in de lucht en dat gebeurde ook in de tweeëndertigste minuut. Door zwak verdedigen van Kevin Gomez Nieto werd de bal vanaf de cornervlag voorgezet waarbij Nick Broekhuizen gemakkelijk kon scoren. Een terechte 0-1 voorsprong.

Ondanks dat betere spel van Quick Boys kreeg Scheveningen direct na dit doelpunt de mogelijkheid om terug te komen. Michael de Niet werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en scheidsrechter Van Leeuwen floot resoluut voor een strafschop. Jari de Jong mocht deze strafschop voor zijn rekening nemen, maar de bal werd te zacht ingeschoten en keeper Paul van der Helm ging naar de goede hoek, waardoor een gelijkspel niet werd gerealiseerd. Na deze gemiste kans kreeg Quick Boys nog wel twee corners, maar daaruit werd niet gescoord en bleef het bij een ruststand van 0-1.

Wat er in de thee heeft gezeten blijft een raadsel, maar een feit is wel dat er een ander Scheveningen uit de kleedkamer kwam. Dit beeld had in de negenenveertigste minuut tot 1-1 moeten leiden, maar de mogelijkheid die Ian van Baalen kreeg was een niet te missen kans, maar zijn schot ging volkomen buiten bereik van keeper Paul van der Helm net langs de voor Scheveningen verkeerde kant van de paal.

Het was een opleving van Scheveningen, want na de vierenvijftigste minuut trok Quick Boys het initiatief weer helemaal naar zich toe, wat leidde tot twee corners – wel zonder resultaat – maar in de eenenzestigste minuut was het wel raak. Tom Beugelsdijk verspeelde op een knullige manier de bal, waardoor Sem van Duin het speeltuig op maat aan Nick Broekhuizen gaf, die vervolgens makkelijk kon scoren. Bij deze 0-2 stand was het over voor Scheveningen. In de zevenenzestigste minuut werd het zelfs 0-3, gescoord door Sem van Duin, die volkomen vrijstaand de hoek voor het uitzoeken had.

Na deze score werden aan beide kanten drie spelers gewisseld waarbij de invallers bij Quick Boys, Ravelino Junte en Jan Willem Kamp, in de vierentachtigste en zevenentachtigste minuut er 0-4 en 0-5 van maakten. Hoewel de ruststand maar 0-1 aangaf, liet deze eindstand een duidelijk verschil zien tussen een veel beter Quick Boys en een tegenvallend Scheveningen.