DHC opent nieuwe jaar vol vertrouwen

Vrijdagavond 19 januari jl. hield DHC een verlate nieuwjaarsreceptie, maar het is eigenlijk nooit te laat om – in goed gezelschap en in een mooie omgeving – elkaar al het goede voor het komende jaar toe te wensen. Omdat DHC-voorzitter John van Zweden vanwege zware griepklachten zich afwezig moest melden, werd het woord gevoerd door Suzanne Lems (2e voorzitter) en bestuurslid Joost Berkhout.

Tekst: Wicher Schreuders

Zij keken in hun toespraken terug op de ingezette wederopbouw van DHC, waarbij de selectieteams weer opgebouwd worden, het aantal seniorenteams is verdubbeld, terwijl de jeugdteams O18-1 en O15-1 net voor de winterstop kampioen werden in de Hoofdklasse en promoveerden naar het Divisie-niveau. Daarnaast is nu ook de Business Club weer officieel van start gegaan, dus ook dat biedt weer perspectief. Bij een roemruchte club als DHC mag en moet je soms even terugkijken naar het rijke verleden, maar het gaat vervolgens vooral op de toekomst. Die ziet er nu weer positief uit, maar één en ander lukt alleen als alle oude en nieuwe DHC-ers gezamenlijk de handen ineen slaan en hun bijdrage leveren. Voor DHC 1 wordt zeker gerekend op een betere tweede seizoenshelft en daarmee minimaal handhaving in de tweede klasse. Het bestuur kijkt, met de leden, vol vertrouwen naar de toekomst. Het wordt weer leuk aan de Bras!

Naast de beste wensen voor de club gaat het uiteraard ook om de beste wensen voor iedereen privé, vooral wat betreft ieders gezondheid. Dat bracht bestuurslid Joost Berkhout vervolgens bij de ook ver buiten DHC welbekende Dik Schreuders (68), die immers al op 29 november jl. door de Algemene Ledenvergadering (ALV) tot Erelid van DHC was benoemd. Dik lag toen echter helaas in het ziekenhuis en kon niet aanwezig zijn, maar nu gelukkig wel. Berkhout gaf een overzicht van de vele activiteiten die Dik Schreuders in ruim vijftig jaar voor DHC heeft verricht. Tientallen jaren maakte hij deel uit van het bestuur en dan veelal als secretaris, maar hij was – naast heel veel meer – ook schrijver voor het clubblad, de DHC-website en voor Haaglanden Voetbal. Door ernstige medische tegenslagen kwam hier in oktober 2020 helaas plotseling een einde aan. Berkhout en medebestuurslid Joost Oprel gingen vervolgens over tot het opspelden van de dik verdiende speldjes en het uitreiken van de oorkonde.

Het bleef nog lang gezellig aan de Brasserskade. Het was al vrij laat toen de laatste het licht uit deed……

Lees verder