Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek NIEUWSFLITS brengt Haaglanden Voetbal ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regiogenoot Scheveningen uitkomt.

Hoofdtrainer Leeroy Echteld verlaat met onmiddellijke ingang De Treffers om bij AZ de taken van de naar AZ als assistent van Maurice Maartens doorgeschoven Jan Sierksma over te nemen. De 55-jarige Echteld is geen onbekende in de kaasstad. In 2014 was hij bij AZ al anderhalf jaar lang jeugdtrainer en vervolgens assistent van toenmalige hoofdtrainer John van den Brom. Ook als speler droeg de geboren Amsterdammer de kleuren van AZ. In het seizoen 1977-1978 kwam de middenvelder een half jaar voor de Alkmaarders uit, waarin hij elf keer in actie kwam en twee keer scoorde. Als trainer was Echteld onder meer werkzaam bij PEC Zwolle en Paris Saint Germain B. Echteld tekende tot aan de zomer van 2026 bij AZ en combineert zijn nieuwe baan met het assistentschap bij Jong Oranje. Bij De Treffers wordt Echteld opgevolgd door zijn assistent Frank van Kouwen.

Danny van den Meiracker stapt per direct over van Quick Boys naar IJsselmeervogels. Hij vertrekt vanaf Nieuw Zuid vanwege gewijzigde persoonlijke omstandigheden. Van den Meiracker, bezig aan zijn tweede seizoen bij Quick Boys, was met zijn ervaring van waarde voor de jonge selectie van de Katwijkers. Hij heeft onlangs een boerderij in de buurt van Zwolle gekocht, die hij gaat verbouwen tot zorgboerderij en dat gaat veel tijd kosten. Hij is overigens bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer.

Lees verder