HV Toernooi – O23-Cup: HVV na strafschoppen naar tweede ronde

Dinsdagavond namen OLIVEO O23 en HVV O23 het tegen elkaar op in de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23-cup. Het spannende duel eindigde na de reguliere speeltijd zonder winnaar. HVV bleek net de betere in de strafschoppenserie.

HVV was de beter voetballende ploeg op het veld. De kroonleeuwen wisten echter de kansen niet te verzilveren en raakten de lat twee keer. Ook zag HVV een treffer afgekeurd worden vanwege hands. De teams gingen de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft was het de thuisploeg die een 1-0 voorsprong nam. Uit een strafschop kwam HVV op gelijke hoogte: 1-1. Quinten Jakobs (foto) was trefzeker vanaf elf meter. Er werd niet meer gescoord en strafschoppen moesten de beslissing brengen. HVV was met 6-7 net de betere ploeg en mag verder bekeren.