Warming-Up 2e klasse D: Topper tussen Oliveo en CION op ‘De Groene Wijdte’

Afgelopen weekend werden bijna alle wedstrijden in de tweede klasse D afgelast vanwege het winterweer. Uit de regio kwam alleen Verburch in actie. Komend weekend staan er belangrijke wedstrijden op het programma met onder andere een topper voor Oliveo, thuis tegen CION.

Tekst: Marlon Taal

Voor Oliveo staat een topper op het programma. De mannen van trainer Willem van der Smit (foto) kunnen tegen CION, de grote concurrent bovenin, een belangrijke stap zetten richting de eerste periode. Daarnaast zal de koppositie op het spel staan. Om 15.00 uur wordt op een verwacht druk sportpark De Groene Wijdte afgetrapt.

Westlandia doet ook nog volop mee bovenin voor het kampioenschap (al kan de ploeg niet promoveren) met maar slechts drie punten achter de koploper CION. Om aansluiting te houden met de concurrenten zal de ploeg uit Naaldwijk thuis drie punten moeten behalen tegen laagvlieger Hillegersberg. Sportclub Monster wil afstand nemen van de concurrentie. De ploeg uit het Westland gaat in een thuiswedstrijd aantreden tegen de nummer laatst van de competitie, Nieuwerkerk. Met een overwinning kan de thuisploeg aansluiting houden met de top drie.

Subtop

Verburch was de enige club uit de regio, die in deze competitie afgelopen weekend in actie kwam. In een thuiswedstrijd versloegen de mannen uit Poeldijk de gasten uit Berkel na een zinderende slotfase. Het elftal van trainer John Zuijderwijk reist zaterdag af naar Schiedam. Tot slot DHC. Om de subtop te blijven achtervolgen moeten de mannen van trainer Burak Uyar komend weekend alles op alles zetten. Op het beroemde sportpark Brasserskade neemt de Delftse ploeg het op tegen de nummer vijf, VFC uit Vlaardingen.

Vitesse Delft komt dit weekend niet in actie en kan zich voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen Verburch.

Lees verder