Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Speelwijze voor tweede competitiehelft is duidelijk”

Het was een bijzonder weekje voor RKAVV. Eerst was er de afkeuring tegen vv Smitshoek, daarna de melding dat het contract van trainer Peter Klomp (foto) niet wordt verlengd en vervolgens de bekerwedstrijd tegen VELO. Komende zaterdag is om 15.30 uur op de Kastelenring de regioderby tegen Westlandia.

Tekst: Pieter Donath

Westlandia was niet tevreden over de eerste seizoenshelft en trok in de winterstop onder andere oud-Feyenoord/PEC Zwolle/NEC/FC Dordrecht-speler Anass Achahbar (30) aan, die ook in Roemenië en Griekenland speelde. Mede door zijn doelpunt kwam Westlandia vorige week tegen SV Poortugaal terug in de wedstrijd na een 0-3 stand en won de ploeg uit Naaldwijk met 4-3. Na een zwakke start van de competitie is nu de tiende plaats bereikt met 21 punten uit zestien wedstrijden. RKAVV heeft hetzelfde aantal punten, maar had een wedstrijd minder nodig. In het begin van het seizoen wonnen de Leidschendammers met 1-3 op vreemde bodem.

Trainer Peter Klomp geeft een nadere toelichting op zijn komende vertrek, is tevreden over de herstart en belooft een mooie pot voetbal tegen Westlandia.

Wat is de reden van het niet verlengen met RKAVV?

,,Ik wil het graag houden bij het persbericht. Natuurlijk zijn er redenen waarom wij na slechts één jaar uit elkaar gaan, maar de basis is dat er vanaf februari 2023 veel goede dingen zijn gebeurd waar de club hopelijk verder mee kan. Mijn credo is altijd geweest dat ik er als trainer ben voor de club en niet andersom. RKAVV moet nu weer volgende stappen gaan zetten op verschillende gebieden. De bestuurders en ik zijn van mening dat dit beter zal gaan met een andere trainer. Of ik nog bij een andere club aan de slag ga zal de tijd leren. Het kan soms snel gaan, maar soms ook niet. We gaan het zien.”

Hoe kijk je terug op 2-0 nederlaag tegen VELO voor Sir Winston Cup?

,,We stonden helaas na tien minuten al met tien man na twee keer geel dus rood voor Remco Overdevest. Iedereen kon zien en zelfs horen dat Remco in een één-op-één situatie met de keeper van VELO een harde schop tegen zijn onderbeen kreeg op het moment dat hij de keeper passeerde. Iedereen weet wat dit betekent. Een penalty en minstens geel, maar gezien de overtreding had rood ook gekund. De scheidsrechter dacht hier anders over en gaf een corner, dat was het in ieder geval niet. Remco moest behandeld worden aan een blessure en maakte zijn beklag bij de scheidsrechter. Iedereen weet inmiddels wel dat dit geen zin heeft. Remco kreeg geel. Dan moet het klaar zijn en moeten Remco en de scheids uit elkaar gaan. Helaas bleef Remco doorgaan en reageerde de scheids erg autoritair in plaats van de-escalerend. We hebben met tien man een prima wedstrijd gespeeld, maar scoorden niet. In de slotfase ging de vermoeidheid bij het hardwerkende team een rol spelen en vielen er wat gaatjes waar VELO uiteindelijk van kon profiteren. Al met al een vervelende wedstrijd met als enige voordeel dat het een goede conditionele prikkel was.”

Na de afkeuring tegen vv Smitshoek is het onduidelijk hoe jouw team ervoor staat of zie jij dit anders?

,,Ik denk dat de selectie stabiel de winterstop is uitgekomen. We hebben wat wedstrijden gespeeld met wisselend succes, maar onze speelwijze voor de tweede competitiehelft is wel duidelijk geworden. De periode breekt aan waarin de prijzen verdeeld gaan worden aan de bovenkant, maar zeker ook de nare plekken aan de onderkant. Aan ons de schone taak om snel op safe te staan en dan kijken of er nog iets moois gewonnen kan worden aan de bovenkant.”

Denk je dat Westlandia na de transfers sterker is geworden en hoe schat jij jullie kans in op winst?

,,Westlandia heeft er in de winterstop een aantal goede namen bij gekregen. Het zou gek zijn als dat op de lange termijn geen versterkingen zijn of worden. Alle teams in de afdeling zitten dicht bij elkaar dus de kansen zijn fifty-fifty. Scherp op de momenten, maar ook beslissingen op cruciale momenten zullen doorslaggevend gaan zijn. Het belooft in ieder geval een mooie pot voetbal te worden. Ik hoop dan ook dat veel supporters van beide clubs aanwezig zullen zijn, zodat wij met elkaar kunnen genieten van een mooie derby in een geweldig sfeer.”

Lees verder