Te Werve trekt per direct eerste elftal terug uit competitie

Vorig seizoen hing het voortbestaan van Te Werve al aan een zijden draad. Het opgaan in Vredenburch was nabij. Toch werd – ook op aandringen van trainer Huib van Oostrom Soede (foto) – besloten om een doorstart te maken. Dat is niet goed afgelopen, want onlangs is besloten per direct het eerste elftal terug te trekken uit de competitie in de vierde klasse D.

Tekst: Ton Beije

De opkomst op de training liet de afgelopen maanden al te wensen over. Van Oostrom Soede stond regelmatig met maar vijf man op het veld. Het was voor de trainer ook niet mogelijk om maatregelen te treffen, want hij kampte al met een heel dunne selectie. Het tweede team maakt nog wel het seizoen af. Aan het einde van de competitie zal het voor de vereniging Te Werve, ooit voortgekomen vanuit de Shell, einde verhaal zijn.

Door het terugtrekken van het eerste elftal, is het eerste team van Te Werve ook teruggetrokken uit het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup, waarin het team vorig seizoen nog finalist was.

Zaterdag op deze website een uitgebreid (video-)interview met Huib van Oostrom over de successen in het verleden en hoe het zover heeft kunnen komen. Hij gaat zelf verder bij een andere Rijswijkse club, RVC Celeritas.

Lees verder