Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,We gaan naar Poortugaal voor de drie punten”

HBS kende na het trainingskamp in Madrid in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop een valse start op sportpark Craeyenhout. De formatie van trainer Ekrem Kahya (foto) ging nipt met 0-1 onderuit tegen sc Feyenoord.

Tekst: Ton Beije

Kahya: ,,Natuurlijk is het heel frustrerend om de eerste wedstrijd na de winterstop thuis te verliezen, maar we spelen een wedstrijd – en niet voor het eerst dit seizoen – toch niet met de gehele overtuiging die een team nodig heeft om tot winst te komen. Alleen goed voetballen is niet altijd genoeg. Niemand kan ons verwijten dat we er niet alles aan hebben gedaan, maar zulke wedstrijden vragen dit seizoen gewoon meer, elk moment kan een wedstrijd bepalen en dus zul je elke seconde bij de les moeten zijn met het mes tussen de tanden.”

Ziel en zaligheid

Kijkend naar de ranglijst zal HBS snel moeten beginnen met punten te sprokkelen om afstand te houden van de onderste regionen. Kahya: ,,We willen elke wedstrijd winnen en er is geen ploeg waartegen we dat niet kunnen. Alleen alles moet passen op de momenten dat het erom gaat en je moet dat echt willen, er echt met ziel en zaligheid ingaan.”

Strijd

Zaterdag gaat HBS op bezoek bij Poortugaal, dat na een voorsprong toch nog verloor bij Westlandia (4-3). ,,Poortugaal is één van de betere ploegen in deze divisie. We zullen er wederom een strijd van moeten maken en ook goed zijn aan de bal om te kijken waar we ze pijn kunnen doen”, aldus Kahya. ,,De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2 en was het een boeiende, leuke wedstrijd. Een goede tegenstander en we gaan erheen voor de drie punten.”

HBS kent geen personele problemen. ,,De ploeg is nagenoeg fit en we zullen scherp moeten zijn en blijven, de hele wedstrijd”, kijkt de HBS-trainer vooruit naar de ontmoeting bij Poortugaal.

 

Lees verder