Warming-up 4 e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,We zijn klaar voor de uitdaging”

FC ’s-Gravenzande gaat zaterdag op bezoek bij sc Feyenoord. De Rotterdammers pakten knap vorig weekend de winst bij HBS. FC ’s-Gravenzande zag haar duel worden afgelast. Er werd nog wel een nuttige oefenwedstrijd gespeeld. Voor de mannen van Mike Jonk (foto) zaterdag dus de eerste competitiewedstrijd na de winterstop.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande verloor de eerste confrontatie dit seizoen met sc Feyenoord op eigen veld. Trainer Mike Jonk kijkt nog even terug: ,,In het thuisduel kwamen we op een 1-0 voorsprong en waren we de eerste helft de bovenliggende partij. Echter, Feyenoord toonde haar individuele kwaliteit in de omschakeling en speelde de tweede helft zeer volwassen uit, wat resulteerde in een verlies voor ons.” Zaterdag wacht de nummer twee op een ranglijst een zware dobber. Jonk: ,,Feyenoord heeft vorige week goed gepresteerd met een 1-0 overwinning bij HBS. Wij hebben ons ook goed voorbereid met een nuttige oefenwedstrijd tegen RVVH (5-1 winst) en zijn klaar voor de uitdaging.”

Collectief

FC ’s-Gravenzande mag eigenlijk niet verliezen om de ploegen diverse clubs onder zich te houden. Wat verwacht Jonk voor wedstrijd? Hij: ,,We verwachten een lastige wedstrijd. Feyenoord heeft veel kwaliteit, maar wij hebben aangetoond dat we een sterk collectief zijn. We willen onze goede vorm voortzetten en gaan vol voor de winst.”

Mist FC ‘s-Gravenzande zaterdag nog spelers? Jonk: ,,We hebben dezelfde selectie beschikbaar als vorige week. We missen nog steeds enkele spelers met langdurige blessures en één schorsing, maar we zijn goed voorbereid en klaar om te spelen.”

Lees verder