Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Hopelijk kunnen we er nu een echte wedstrijd van maken”

Scheveningen moet zich vandaag zien te herstellen van de fikse nederlaag, die de ploeg vorig weekend lee dop Houtrust tegen Quick Boys. Winst is belangrijk om de aansluiting te houden met de middenmoot. Een start na de winterstop met Spakenburg uit en Quick Boys thuis was ook niet de eenvoudigste.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok (foto) kijkt natuurlijk niet met veel genoegen terug op die laatste wedstrijd tegen Quick Boys. ,,De uitslag was enigszins geflatteerd, maar op de overwinning voor Quick Boys was weinig af te dingen. Cruciaal was dat we na de 0-1 gelijk terug in de wedstrijd hadden kunnen komen. Dat we op dat moment die strafschop misten was vervelend, maar verder nog niet doorslaggevend. Na de 0-2 was het wel over en is het erg teleurstellend dat we het volledig onnodig naar een hoge nederlaag laten oplopen.”

Pijn

Kwam de 0-5 hard aan bij de ploeg? Blok nuanceert: ,,Het blijven maar drie punten verlies, maar vooral de laatste fase van de wedstrijd deed wel pijn.” Het was voor Scheveningen in ieder geval geen gemakkelijke start na de winterstop. In deze klasse is elke wedstrijd een finale. Blok: ,,Dat is ook het probleem niet. We hebben vrij lang stilgelegen en weinig goed kunnen trainen voor de zware hervatting van de competitie. Ik heb ook geen moeite met de nederlagen, maar wel met de manier waarop we het vorige week in de laatste fase lieten lopen.

Tegentreffers

Waar ligt het probleem? In de defensie? Scheveningen heeft op één na de meeste treffers tegen. Blok: ,,Het blijft altijd een teamprestatie, maar we maken dit seizoen wel erg veel individuele fouten waardoor we echt meer doelpunten tegen krijgen. Al moet ik er wel gelijk bij zeggen, dat het aantal doelpunten voor ook meer is dan we in andere jaren produceerden.”

Snelheid

Wat verwacht Blok voor wedstrijd tegen GVVV? Hij: ,,GVVV doet het uitstekend en staat ook niet voor niets goed op de ranglijst. Een gedegen en solide ploeg met veel snelheid en dreiging in de voorste linie. Hopelijk kunnen we er nu wel een echte wedstrijd van maken.” Er zijn bij Scheveningen wel spelers aan het terugkomen. Blok: ,,Barry Rog en Jaimy Brute zitten in de laatste fase van hun herstel en kunnen hopelijk dit weekend voor het eerst weer eens minuten maken in het tweede elftal.”

Lees verder