5C: Geen winnaar bij topduel tussen RAS en Quick Steps, Toofan langs HPSV

Onderaan de ranglijst pakte Haagse Hout een ruime overwinning op De Ster en was Toofan de betere ploeg in de wedstrijd met HPSV. RAS en Quick Steps hielden elkaar in een doelpuntrijk duel in balans aan de Albardastraat.

RAS – Quick Steps

Quick Steps kwam het beste uit de startblokken tegen RAS en nam een 0-2 voorsprong door doelpunten van Stan van den Berg en Jesse Gielisse. Tussen de twee tegentreffers door verzuimde RAS in kansrijke positie zelf te scoren. RAS zag daarna een bal van Mucahit Torun op de lat belanden maar kwam toch nog op 1-2 dankzij Evert Steinvoort. Ook Quick Steps liet twee scoringskansen liggen. Na de thee moest Quick Steps noodgedwongen enkele wissels doorvoeren en werd RAS sterker en sterker. Mucahit Torun scoorde de 2-2 en kort daarna maakte Edwin Sintim uit een strafschop 3-2. Een discutabele strafschop in blessuretijd leverde Quick Steps nog een punt op. Bas Duivenbode schoot de 3-3 binnen.

De Ster – Haagse Hout

Haagse Hout nam afstand van de onderste regionen dankzij een 1-5 overwinning op concurrent de Ster. Bij rust had de ploeg van trainer Roel Zandbergen (foto) al een 1-3 voorsprong te pakken. Volkan Tekten (3×), Ouail Haddadi en Mohamed el Kammouni scoorden van Haagse Hout.

HPSV – Toofan

Op een zeer hobbelig veld hadden beide ploegen het moeilijk en gingen met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft kwamen de bezoekers goed uit de startblokken en speelde het spel zich vooral af op de helft van HPSV. Met een verwoestend schot zorgde Obinna Obieze voor een terechte 0-1 overwinning voor Toofan. Beide ploegen hebben nu vijf punten uit elf duels.