3D: HVC’10 passeert Lyra op ranglijst na winst in onderling duel

In Hoek van Holland moest Lyra haar tweede positie prijsgeven. De derby tegen HVC’10 ging verloren, waardoor de mannen van trainer Martin de Mooij naar de vierde plaats zakten. MVV’27 werd verrast door Vierpolders en Naaldwijk zag Rhoon een achterstand ombuigen in een overwinning.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Ron Heinen

HVC’10 – Lyra

De thuisploeg was voor de rust heer en meester, maar ging met een bescheiden 1-0 voorsprong de rust in door een treffer van Michael van den Bos op aangeven van Dave Kram. Na de rust was het weer een bal Kram die door Van den Bos succesvol werd afgerond: 2-0. Lyra zette alles op alles en met zijn eerste balcontact was het meteen raak voor Jack Binnendijk en werd de stand 2-1. HVC’10 liep achter de feiten aan, maar bleef met geluk overeind. Vlak voor tijd schoot Mitchell Bouwhuis van veertig meter afstand de bal met een lob over de doelman heen en bracht daarmee de eindstand op 3-1.

MVV’27 – Vierpolders

MVV’27 verslikte zich lelijk in laagvlieger Vierpolders en verzuimde naar een plek in de top te klimmen. Al na vijf minuten spelen profiteerden de bezoekers van een fout achterin bij MVV’27 en kwam de 0-1 op het bord. Bouke Schippers zorgde drie minuten later al voor de gelijkmaker. Kort na aanvang van de tweede helft kwam MVV’27 met tien man te staan na rode kaart voor Schippers. Vierpolders profiteerde van de overtal-situatie en won het duel met 1-2.

Rhoon – Naaldwijk

Naaldwijk bood goed tegenstand aan de hoogvlieger, maar moest uiteindelijk met een 4-3 nederlaag genoegen nemen. De Westlanders kwamen door treffers van Tim van der Wel en Sven Heijs prima uit de startblokken, maar zagen de thuisclub in het vervolg van het duel vier keer scoren. Naaldwijk had nog wel het laatste woord. Uit een vrije trap van Jeroen Vogels werd de eindstand 4-3.