2e klasse D: Oliveo vergooit kans op periodetitel, sc Monster verliest van hekkensluiter

Oliveo en sc Monster kwamen in 2D beide in actie voor eigen publiek. Voor Oliveo stond een belangrijke stap naar de periodetitel en de koppositie op het spel tegen CION. Sportclub Monster nam het op sportpark Polanen op tegen hekkensluiter Nieuwerkerk.

Tekst: Marlon Taal          |      Foto’s: Rob Römer

Oliveo – CION

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De grootste kansen kwamen van de gasten uit Vlaardingen. Vlak voor rust kwam CION via een strafschop op 0-1 voorsprong via Jeffrey Pols.

Tien minuten onderweg in de tweede helft waren het opnieuw de Vlaardingers die tot scoren kwamen. Ditmaal via Sander Barragan. Het antwoord van Oliveo kwam zes minuten later toen de bal op stip werd gelegd. Noah Boer kon zijn ploeg terug in de wedstrijd schieten: 1-2. In de slotfase ging de bal opnieuw op de stip voor de thuisploeg, dit keer door een handsbal. Noah Boer nam weer plaats achter de bal. Hij schoot Oliveo op gelijke hoogte (2-2), maar nog geen halve minuut na de aftrap werd de bal op elf meter gelegd voor CION, dat weer terug op voorsprong kwam: 3-2.

Noah Boer kreeg nog de uitgelichte kans op 3-3 via een vrije trap (en daarmee de held van de dag te worden), maar zijn inzet kwam op de lat. CION kon er nog een keer uit en wist voor de vierde keer de doelman van Oliveo te passeren. De Vlaardingers wonnen met 2-4 en konden het periodekampioenschap vieren in Pijnacker.

Sportclub Monster – Nieuwerkerk

De gasten uit Nieuwerkerk hadden de wedstrijd onder controle en zorgden al voor wat kansen. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft kwam de uitploeg dan ook verdiend op voorsprong. De ruststand was 0-1.

De mannen van trainer Dijkhuizen wisten hun kansen niet te belonen met doelpunten. In de tweede helft bleef de stand ongewijzigd. Sportclub Monster verloor daardoor in eigen huis teleurstellend van de hekkensluiter.

Lees verder