2e klasse C: HVV kruipt naar tweede plaats door zege op hekkensluiter Kagia

In het uitduel bij Kagia deed HVV wat er verwacht mocht worden. Het kostte wel de nodige moeite en pas in de slotfase kon HVV een 0-2 overwinning noteren. HVV deed zichzelf een groot plezier met de winst en klom naar een tweede plek op de ranglijst.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Patrick Gorlee

De eerste kansen in het duel waren voor de rode lantaarndrager maar leverden geen doelpunten op. HVV ging halverwege de eerste helft beter spelen en nam de controle over. Treffers bleven uit en de rust werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft had HVV een duidelijk overwicht maar het lukte niet om de bal in de touwen te krijgen. Met nog twaalf minuten te spelen kreeg Kagia een rode kaart. Tegen de tien man van de thuisploeg kon HVV in de slotminuut twee keer scoren. Alex Burghouwt was verantwoordelijk voor beide doelpunten: 0-2.