Gustavo Hamer scoort voor Sheffield United, dat toch strijd om FA Cup moet verlaten

Het doelpunt van Gustavo Hamer (foto) voor Sheffield United was duidelijk niet genoeg om Brighton uit de FA Cup te knikkeren. Zeker niet, want Sheffield United ging met 2-5 onderuit, nadat bij rust nog een stand van 2-2 op het bord stond. Hamer kwam tussen 2008 en 2010 uit in de jeugd van ADO Den Haag.

Brighton startte uitstekend en nam een 0-2 voorsprong. Hamer bracht de spanning terug door doelman Bart Verbruggen het nakijken te geven. Sheffield kwam voor rust zelfs nog op gelijke hoogte: 2-2. Het beloofde wellicht een spannende tweede helft te worden, maar Brighton maakte aan de illusies van Sheffield United een einde door in het tweede bedrijf nog driemaal te scoren, waarvan eenmaal uit een strafschop: 2-5.

(Foto: Orange Pictures)