Zaalvoetbal:  Stanga onderuit, Tutor en Stompwijk’92 in evenwicht

In de 1e divisie van het zaalvoetbal was er een beperkt wedstrijdprogramma omdat er ook bekerduels moesten worden afgewerkt. zvv Den Haag en FC Westland waren al in een eerder stadium uitgeschakeld.

Tekst: Alex Pronk

Oefenduel

FC Westland – Deltasport

FC Westland speelde in de oude gebruikelijk sporthal De Pijl een oefenduel tegen de koploper van de Topklasse B Deltasport. Onder leiding van het scheidsrechtersduo Alex Pronk en Sammie Mewa won de ploeg van coach James Dhanai, na een ruststand van 6-2, ruim met 14-5. Namens de Westlandse ploeg scoorden Rafik el Osrouti (5x), Karam Boukhari (4x), Hamza Boukhari (2x), Mohamed Maatoug en Mouhsine El Arnouki (beiden eenmaal).

1e divisie B

Futsal Rotterdam – OACN Boys

Doordat OACN Boys eerder dit seizoen stop werd gezet moest de ploeg uit Spijkenisse in Rotterdam een inhaalduel spelen tegen Futsal Rotterdam. De drager van de rode lantaarn won met 1-5. Door dit resultaat verliet OACN Boys de laatste plaats en klimt zelfs naar de zevende positie, boven zvv Den Haag (achtste). Futsal Rotterdam komt daardoor op de laatste plek terecht.

Topklasse B

Deltasport – Stanga

Stanga stond al na vijf minuten met 2-0 achter. Door een doelpunt van John Poeran (2-1) werd het toen even spannend, maar Deltasport speelde scherp in de counter en liep nog voor rust weg naar een 5-1 voorsprong. Na de pauze was het de man in vorm voor Stanga, die het spelbeeld bepaalde. Ne-Shawn Morris bracht met twee doelpunten zijn Stanga nog terug naar 5-3, maar het was niet voldoende. Mede door een eigen doelpunt van Stanga en een man-meer-situatie voor Deltasport, bleef de ploeg uit Rotterdam aan de juiste kant van de score. De eindstand werd nog wel bepaald op 7-4 door weer een doelpunt van Ne-Shawn Morris. Volgens coach Steven Poeran was dit een onnodig verlies, maar volgt er een revanche thuis tegen LFC.

LFC – FC Westland 2

Onder de leiding van scheidsrechter Kamal El Hajjaji won het reserveteam van FC Westland in Leiden van laagvlieger LFC met 3-8. Namens de ploeg van coach Joey Howldar scoorden Hamza Boukhari (foto), James Dhanai, Mohamed Maatoug (allen 2x), Karam Boukhari en Mohamed El Haddioui (beiden eenmaal).

Tutor – Stompwijk’92

In Topsporthal X was deze week ook een spannende wedstrijd te zien. Het duel tussen Tutor en Stompwijk’92 eindigde in een gelijkspel (1-1), mede door de doelmannen David Vainer (Tutor) en Joeri van der Salm (Stompwijk’92). De makers van de doelpunten waren namens de thuisploeg Carel Nguy en namens de bezoekers Rick de Haan. Er was één smetje, Jens Bloemendaal van Tutor liep zijn vierde gele kaart van dit seizoen op.

Muticult – ASW

De spelers van Multicult lieten vooraf weten alles op alles te zetten omdat dit een wedstrijd zou zijn die zou kunnen bepalen of ze meedoen met de bovenste ploegen of met de onderste rij. Multicult begon heel sterk aan de wedstrijd. Achterin ging het slot op de deurdoor aanvoerder Arda Hoşgül en Yusuf Yildiz. Multicult kreeg veel kansen en ook ASW probeerde te voetballen, wat echter heel moeizaam ging.

De openingstreffer kwam van Efe Biyik, die twee man voorbijging en daarna uithaalde op doel. Nog geen minuut later, kwam – door hoogdruk zetten – Ali Yildiz in een één-op-één situatie en maakte vakkundig het tweede doelpunt voor Multicult: 2-0. Scheidsrechter Noudreddine Guergouri floot een goede wedstrijd, maar was streng voor ASW, dat uiteindelijk met drie gele kaarten werd bestraft.

Net na de rust scoorde de ploeg uit Waddinxveen de aansluitingstreffer (2-1), maar Multicult liep uit naar 3-1 door doelpunt van Bilal El Gholabzouri. Daarna zette ASW veel druk en werd het voor Multicult moeilijk om te voetballen. Af en toe lukte het wel, maar het fysieke van ASW was een probleem voor het jonge team van Multicult. ASW maakte wederom de aansluitingstreffer en zelfs de gelijkmaker (3-2 en 3-3). Twee minuten voor tijd scoorde ASW de 3-4. Multicult kon nog wat terugdoen mede omdat een speler van ASW weer met geel bestraft werd. Bilal El Gholabzouri scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd: 4-4. Voor het team van aanvoerder Arda Hoşgül voelde dit als een nederlaag.

Landelijk KNVB Beker (vrouwen)

ZVG Cagemax – zvv Den Haag

De ploeg van – de overigens wegens vakantie afwezige – coach René Havermans begon erg sterk aan de wedstrijd, maar verloor toch met ruime cijfers: 8-2. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.