Halve Maan Cup: Ruime zeges voor Lyra, BSC’68 en DHL

In de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup was Lyra een maatje te groot voor Laakkwartier. Ook BSC’68 had een eenvoudige avond in het duel met SEP. DHL en sv Houtwijk scoorden er flink op los. De wedstrijd eindigde in 7-3 voor de Delftse ploeg.

Lyra – Laakkwartier

De strijd in de Lier was al in de eerste helft beslist. De thuisploeg van trainer Martin de Mooij (foto) ging de rust in met een 4-1 voorsprong op het bord. Roy van der Sar was succesvol met drie doelpunten en ook Rens van der Meer scoorde namens Lyra. Karam Boukhari deed wat terug voor Laakkwartier. In het tweede bedrijf voerde Lyra de score op naar 7-1. Mika van Holsteijn, Rens van der Meer en Tom Lagerwerf namen de doelpunten voor hun rekening.

BSC’68 – SEP

In Benthuizen gaf BSC’68 SEP flink klop. De thuisploeg was met 6-0 duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Marcel de Letter. Lucas Plag, Joep van Straalen, Romé Thies en Joep van Straalen scoorden voor de thee. Kaan Sari en Guido de Peinder waren succesvol in de afwerking in de tweede helft.

DHL – sv Houtwijk

De toeschouwers kregen op het sportpark aan de Brasserskade maar liefst tien treffers voorgeschoteld. Aan de kant van DHL, dat de wedstrijd met 7-3 won, was Cas Harte met drie treffers de gevierde man. Ivo Hendriks, Jesse Keizer en Sem Brinkers (2x) waren de overige doelpuntenmakers voor de thuisploeg. Jessy Janse (2x) en Robbie Boere gaven de stand namens sv Houtwijk een draaglijker aanzien. sv Houtwijk-speler Lorenzo van der Toorn kreeg de rode kaart voorgehouden van arbiter Michael Geysendorpher.