HV Toernooi: Sir Winston Cup: Doelpuntenspektakel eindigt in winst voor Voorschoten’97

Competitiegenoten sv Nootdorp en Voorschoten’97 stonden tegenover elkaar in de poulefase van de strijd om de Sir Winston Cup. Beide teams staan in de eerste klasse in de gevarenzone en kozen ervoor om een aantal spelers rust te geven en jonge spelers een kans op speelminuten.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

De treffers volgden elkaar op, zowel voor de rust als na de thee. Al na drie minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Nasim el Khiraoui kopte Voorschoten’97 uit een voorzet van rechts naar een voorsprong. Na een kwartier trok sv Nootdorp de stand gelijk. Een steekbal van Anass Essaoui werd door Randy Stanneveld diagonaal het doel ingewerkt: 1-1. De Nootdorpse vreugde was van korte duur. Vijf minuten later zorgde Nasim el Khiraoui voor de 1-2.

Met net iets meer dan een half uur gespeeld omzeilde Randy Stanneveld de buitenspelval. Voorschoten’97-keeper Stephan van der Niet kwam uit zijn doel en Stanneveld legde breed op de meegelopen Joey van Maaren, die in het open doel simpel scoorde: 2-2. Voorschoten’97 ging toch nog met een voorsprong aan de thee. Marvy Zijl kopte op slag van rust de bal uit een hoekschop van Jim van der Krogt binnen: 2-3.

In de tweede helft breidde Voorschoten’97 haar voorsprong uit. Een voorzet van links werd in de 57e minuut door Mohamed Maatoug bij de tweede paal binnengetikt. Niet veel later werd Mitchell Abdoel op de rand van de zestienmeter aangespeeld en legde de bal perfect breed op Randy Stanneveld, die raak schoot: 3-4. In het laatste kwartier werd er nog drie keer gescoord. Nasim el Khiraoui zette keeper De Bruijn op het verkeerde been en zorgde voor de 3-5. Daarna plaatste Loyd van Wilden de bal in de verre hoek en was het duel beslist: 3-6. sv Nootdorp had het laatste woord nadat Joey van Maaren in het strafschopgebied was neergelegd. Arbiter Mike van Dam wees naar de stip en Mitchell Abdoel was trefzeker vanaf elf meter: 4-6.