Vitesse Delft kijkt terug op geslaagd trainingskamp

Na een geslaagd trainingskamp in Portugal is het eerste elftal van Vitesse Delft zondagnacht op Nederlandse bodem geland. De selectie van de club uit Delft-Zuid was daar vier dagen actief geweest.

Tekst: Harold Koster

Vitesse Delft reisde vorige week donderdagochtend – met staf en een deel van het bestuur – in alle vroegte af naar de Algarve voor een vierdaags trainingskamp. Ook dit jaar verbleef de ploeg van de trainers Ronald Hes en Chris Treling in de gezellige kustplaats Carvoeiro, waar het heerlijke weer hen bij aankomst direct al tegemoet kwam. Lang de tijd om van de zon genieten was er niet, want de eerste activiteit stond direct op het programma. In Estadio Estombar werd een goede training afgewerkt.

Ook vrijdag stond er – na een goed verzorgd ontbijt – een training op het programma. Na de training was er tijd voor ontspanning. Spelers en staf konden kiezen en een deel koos voor het populaire padel en een ander deel zette koers naar de golfbaan. In de avond werd een bezoek gebracht aan de Carvoeiro-bar met een heuse karaoke. Aansluitend was er voor iedereen een voetbalquiz georganiseerd door Rick Burgering. Dit leverde leuke vragen en verrassende antwoorden op.

Zaterdag begon de dag met een rustige wandeling langs de prachtige kust van Carvoeiro. Daarna stond een wedstrijd tegen een Portugese tegenstander op het programma. De wedstrijd was geregeld door Pieter van Veen, vele jaren bestuurslid van Vitesse Delft en sinds kort woonachtig in Portugal. Kort voor aanvang kreeg de staf te horen, dat de wedstrijd op het jeugdcomplex van Portimonense niet door kon gaan. Dat was een teleurstelling, omdat de meeste spelers wel wilden voetballen. In allerijl werd een onderlinge wedstrijd georganiseerd, zodat er toch nog gevoetbald kon worden. ’s Avonds vermaakten de spelers zich in het uitgaansleven van Faro.

Zondag zat iedereen om half tien aan het ontbijt om vervolgens richting het strand te gaan. Hier werd footvolley gespeeld. Dit zorgde voor veel hilariteit tijdens de wedstrijdjes; de sfeer zat er – net als het gehele verblijf – goed in. Na het footvolley maakte de groep zich op voor de terugreis. Douchen, nog wat eten in Carvoeiro om vervolgens aan het einde van de middag weer richting het vliegveld van Faro te gaan.

De Vitesse Delft-selectie kan terugkijken op een zeer geslaagd trainingskamp. Het weer was prima, alles was uitstekend georganiseerd en de sfeer in de groep was uitstekend. Met een aantal serieuze trainingen is een goede basis voor de tweede seizoenshelft gelegd.

Lees verder