Veldrenovatie Vredenburch gaat laatste fase in

Op het sportpark Vredenburch aan het Julialaantje in Rijswijk wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van het hoofdveld. Na dertien jaar intensief gebruik door Vredenburch en het inwonende Te Werve, was het oude kunstgrasveld hard toe aan vernieuwing.

Tekst: Peter Petit

Niet alleen het oude kunstgras, maar ook de onderlaag werd tijdens deze renovatie verwijderd. Het nieuwe groene tapijt ligt er al, maar momenteel wordt nog hard gewerkt aan de belijning. Vredenburch mag echter nog geen gebruik maken van het nieuwe kunstgrasveld, dat nog een aantal dagen moet rusten voordat erop kan worden gespeeld.

De competitiewedstrijd tegen sv Deltasport, de eerste wedstrijd na de winterstop, wordt dus zaterdag nog afgewerkt op veld 4 van het complex aan het Julialaantje in Rijswijk. Vanwege de slechte weersomstandigheden van de laatste weken is de oplevering van het nieuwe kunstgrasveld bij de vierdeklasser een paar dagen vertraagd. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Vredenburch eind januari reeds over het nieuwe kunstgrasveld zou kunnen beschikken.

Lees verder