Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Hopelijk nu wel een goed resultaat”

Het was een moeilijk weekje voor RKAVV. Met 0-1 in de laatste minuut verliezen van Westlandia zorgde niet voor een vrolijke stemming. Ook moet komende zaterdag gewonnen worden van Nieuwenhoorn om niet dichter bij de onderste plaatsen te komen.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV was beter tegen Westlandia, maar verzuimde te scoren. In de laatste minuut deed Westlandia dit wel vanuit een vermeende buitenspelsituatie. Dit maakte de nederlaag extra zuur. In een divisie waarin de krachtsverschillen minimaal zijn, telt elk punt. RKAVV staat nog in de middenmoot op de elfde plaats met 21 punten uit zestien wedstrijden, maar moet punten gaan halen. Tegen Nieuwenhoorn zeker omdat die ploeg slechts vier punten minder heeft. Bij winst wordt een behoorlijk gat geslagen. Nieuwenhoorn speelde vorige week verdienstelijk gelijk tegen het hooggeplaatste vv Smitshoek. De uitwedstrijd werd in het begin van de competitie met 3-6 gewonnen. Ook trainer Peter Klomp (foto) moest de late treffer van Westlandia even verwerken, maar had ook positieve punten gezien. Deze moeten komende zaterdag ervoor zorgen dat de punten in Leidschendam blijven.

Hoe hebben jullie het doelpunt in de laatste minuut tegen Westlandia verwerkt?

,,Die late treffer en dus de nederlaag kwam uiteraard wel even aan. De teleurstelling was dan ook groot. Vooral omdat het niet de eerste keer is dat dit ons overkomt. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier, maar maandag en dinsdag zijn we weer aan de gang gegaan richting komende zaterdag.”

Hoe krijg je de spelers weer in de goede mind-set?

,,Op dinsdag hebben we de beelden bekeken. Dan zien de spelers dat er veel dingen goed zijn gegaan. Dat is positief en nemen we mee richting de volgende wedstrijd. Maar dan wordt ook duidelijk dat bijvoorbeeld die late goal op drie momenten voorkomen had kunnen worden. Daar moeten we met elkaar van leren en zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.”

Winnen van Nieuwenhoorn is nu extra belangrijk?

,,Donderdag was de focus volledig gericht op de nieuwe tegenstander. We moeten en zullen er weer staan om een goede pot te spelen met hopelijk nu wel een resultaat.”

Lees verder