Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Thuis zullen wij het spel moeten maken”

In het eerste weekend van februari speelt TOGB op zaterdag tegen hekkensluiter Baronie. De Brabantse formatie verloor afgelopen speelronde met 0-4 op eigen veld van TEC. TOGB ging op bezoek bij OSS’20 eveneens onderuit. De ploeg van Jonathan Jonk (foto) verloor na een 0-1 voorsprong met 1-4 en is nu terug te vinden op plek dertien met negen punten meer dan opponent Baronie.

Tekst: Ron Fruining

In de heenwedstrijd in Breda, was TOGB bijna de gehele wedstrijd oppermachtig. Echter vergat de ploeg van Jonk aanvankelijk de score te openen. Pas nadat TOGB op achterstand was gekomen vielen de treffers voor de geelzwarten. Glenn Zandbergen, Youri de Winter en Anthony Slierendrecht zetten TOGB op een 1-3 voorsprong. Hierna werd het toch nog spannend nadat Baronie min of meer uit het niets de 2-3 maakte en TOGB kort hierna verder moest met tien, na rood voor doelman Moreno Zwarteveld. Uiteindelijk trok de ploeg van Jonk verdiend aan het langste eind en won met 2-3 in Breda.

Moeten winnen

Het afronden van de gecreëerde kansen was ook afgelopen wedstrijd een onderwerp waar de selectie van Jonk niet te vrede over kon zijn. In het eerste kwartier stond het slechts 0-1 door een treffer van Sitor Sla. Collega aanvallers Merick Heintje, Max le Fèvre en Youri de Winter waren minder gelukkig in de afronding en scoorden niet. De ‘druk’ van het moeten winnen van de tegenstanders die onder TOGB op de ranglijst terug te vinden zijn, is een geluid dat je langs de lijn in Berkel en Rodenrijs hoort. Terecht of niet?

Vertrouwen

Trainer Jonathan Jonk is vol vertrouwen over het treffen met Baronie. ,,We spelen komend weekend thuis en dat geeft altijd een andere energie in de groep. Thuis zijn wij de baas. Wij zullen het spel moeten maken en willen dit ook graag. Met veel energie zullen we Baronie, waar dit kan, vroeg onder druk zetten om zo snel het verschil te kunnen maken. We hebben uit de afgelopen wedstrijd geleerd, dat als je de punten wilt pakken je de kansen die je creëert ook moet afmaken. Effectief afronden dus. Natuurlijk moet het ook verdedigend kloppen en moet je achterin zorgen dat je niet in de problemen komt. Als we dit goed doen ben ik ervan overtuigd dat wij de punten in Berkel kunnen houden.”

 

 

Lees verder