Oud-ADO Den Haag-speler Raily Ignacio verkast van AFC naar oude club Kozakken Boys

Raily Ignacio (foto), een speler met een regionaal verleden bij HMSH, Westlandia en (Jong) ADO Den Haag, verruilt AFC voor Kozakken Boys. In goed overleg tussen speler en club is besloten om zijn nog tot 30 juni 2024 lopende contract per direct te ontbinden, zodat Ignacio per direct deze tussentijdse overstap kan maken.

Tekst: Peter Petit

Het destijds in de Eredivisie spelende ADO Den Haag, verhuurde de Nederlands-Curacoase speler in 2010, samen met Tom Beugelsdijk, een seizoen aan FC Dordrecht. Voordat Ignacio in Amsterdam bij AFC terechtkwam maakte hij ook speelminuten bij de amateurs van Spakenburg, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys, de club waar hij dus weer naar terugkeert.

Publiekslieveling

De geboren Hagenaar, in Amsterdam-Zuid uitgegroeid tot publiekslieveling en clubicoon op Sportpark Goed Genoeg, bewandelde in 2018 de omgekeerde route van Kozakken Boys naar Amsterdam waar hij uiteindelijk tot 160 wedstrijden kwam waarin hij 99 maal doeltreffend was. In zijn debuutseizoen (2017-2018) wist AFC zich mede door de komst van Ignacio te handhaven in de Tweede Divisie. In het volgende seizoen, 2018-2019 werden de rood-zwarten kampioen, vooral dankzij 27 goals van Ignacio, waaronder een onvervalste hattrick in de met 5-0  door AFC gewonnen kampioenswedstrijd tegen Scheveningen op 5 mei 2019.

Blessureleed

Dit seizoen was Iganacio minder productief, mede door blessureleed stokte de teller op vier treffers. Op 28 oktober 2023 scoorde Ignacio zijn laatste treffer voor de Amsterdammers, uitgerekend in de wedstrijd tegen één van zijn andere oude clubs, Rijnsburgse Boys, in een wedstrijd die met 1-1 onbeslist eindigde.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder