4e Divisie: FC ’s-Gravenzande laat het afweten tegen sv Poortugaal

Deze zaterdag stond voor FC ’s-Gravenzande de returnwedstrijd tegen sv Poortugaal op het programma. Doorgaans niet de makkelijkste tegenstander voor FC ’s-Gravenzande zo laten de statistieken zien. Uit werd het een kansloze 3-0 nederlaag, dus er valt nog wat goed te maken. Poortugaal had een goede start van de competitie, maar laat het de laatste wedstrijden wat afweten. FC ’s-Gravenzande kijkt met een goed gevoel terug op de overwinning vorige week tegen sc Feyenoord en wil hier natuurlijk een goed vervolg aan geven. Poortugaal staat op de tiende plaats met 22 punten, FC ’s-Gravenzande op de tweede plaats met 28 punten, dus een verschil van zes punten.

Tekst: Jan Hoogenraad        |         Foto’s: Pieter Vermeer

Het werd uiteindelijk een teleurstellende wedstrijd van FC ’s-Gravenzande, dat dezelfde uitslag als in de uitwedstrijd op het scorebord zag staan na afloop, een 0-3 overwinning voor Poortugaal. In een van beide kanten matige wedstrijd was de gastploeg trefzeker, mede geholpen door een eigen doelpunt. De wedstrijd begon nog wel aardig voor de thuisploeg in het eerste kwart. Een schotje van Frank Broos in de vierde minuut ging naast. Hierna was Poortugaal tweemaal kansrijk. Op aangeven van Sven Breukhoven wist Gerwin Lake het niet af te maken in de negende minuut en twee minuten later was Breukhoven zelf kansrijk, maar schoot naast.

De beste kans voor de ’s-Gravenzanders was voor Angelo Zwirs in de dertiende minuut. Op aangeven van Sil van Ooijen schoot hij de bal in het zijnet. Nadat in de 24e minuut Björn Wagenaar zijn inzet nog gepakt zag worden door doelman Edgar Leerdam, kwam de gastploeg in de 29e minuut op voorsprong. Een overtreding van Roy van Beek werd bestraft met een vrijetrap net voor de zestienmeterlijn en zag Sven Breukhoven het gaatje in de muur en schoot raak: 0-1. Voor rust nog twee mogelijkheden voor Poortugaal. Björn Wagenaar kopte de bal voorlangs en een poging van Sven Breukhoven werd door Edgar Leerdam gepakt.

Ook in de tweede helft ontbrak het venijn bij de thuisploeg, het was het allemaal net niet. In de 55e minuut kwam de 0-2 stand op het scorebord. Een voorzet van Björn Wagenaar werd door Roy Vermolen ongelukkig achter Edgar Leerdam onhoudbaar binnengeschoten en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. In het resterende deel van de wedstrijd gebeurde er maar heel weinig. Er werden diverse spelers gewisseld bij de thuisploeg, maar dit had niet het gewenste resultaat. Voor Poortugaal schoot Björn Wagenaar nog een keer op de lat en met een vrije trap van Twan van Meerten verraste hij bijna nog doelman Ruben Roodnat, maar ging de bal een half metertje over. Hoe FC ’s-Gravenzande ook zwoegde en ploeterde, het lukte deze middag niet. Zes minuten voor tijd nog een poging van Yuri Westhoff, maar hij kwam niet tot een schot en uit een vrijetrap schoot Frank Broos naast. Diep in blessuretijd was het Poortugaal dat op een 0-3 voorsprong kwam. Bradley el Idrissi profiteerde aan de rechterkant van een foutje in de ’s-Gravenzandse defensie en gaf Edgar Leerdam het nakijken. Echt veel krachtverschil tussen beide ploegen was er niet, maar Poortugaal was op de beslissende momenten heel effectief.

Een teleurstellende wedstijd dus van FC ’s-Gravenzande. Zaterdag wacht koploper ASWH, maar dan zal het toch wel anders moeten, maar het blijft voetbal, dus wie weet?

 

Lees verder