1e klasse C: Wippolder-sv Den Hoorn, mooi affiche begin februari

Op een goed gevuld sportpark Pauwmolen ontving gastheer Wippolder regio genoot sv Den Hoorn. De bezoekers wilden de thuisnederlaag tegen de Delftenaren graag goedmaken en kunnen de punten goed gebruiken om aansluiting te vinden bij de subtop. Wippolder speelde vorige week gelijk en kan volgende week tegen TAC’90 de eerste periodetitel pakken, maar is er gezien de ranglijst ook bij gebaat te winnen om met een grote groep clubs te blijven strijden om de bovenste plekken.

Foto’s: Wouter Dill

Voetballend gezien was het deze middag niet best. Wippolder startte aardig maar na zo’n tien munten spelen was het voornamelijk sv Den Hoorn dat het betere van het spel had. sv Den Hoorn beloonde zichzelf na tien minuten spelen dan ook. Na slap ingrijpen bij een ingooi werd er vanaf rechts een voorzet afgeleverd. Aanvaller Joey Stoel aarzelde niet en schoot de 0-1 binnen voor de bezoekers.

De tweede helft kwam de thuisploeg wat beter tevoorschijn. Met meer power en de bekende bevlogenheid werd sv Den Hoorn teruggedrongen. Ondanks de dadendrang van Wippolder was het sv Den Hoorn, dat een tweetal goede kansen kreeg om uit te lopen. Slordigheid bij de aanvallers en sterk ingrijpen van doelman Dion de Jong hielden de Delftenaren op de been.

Trainer Mark Moen bracht de laatste 25 minuten een drietal wissels in en langzaam werden er wat haarscheurtjes zichtbaar in de verdediging van sv Den Hoorn. Door verder aandringen was het Jasper Tettero die de 1-1 aantekende en sportpark Pauwmolen liet ontploffen. Over de hele wedstrijd niet geheel verdiend, maar wanneer het voetballend ‘even niet loopt’ dan kunnen de blauw-witten het over een andere boeg gooien en komen er andere krachten los.

De laatste tien minuten kon de wedstrijd alle kanten op. sv Den Hoorn kreeg nog een goede kans maar De Jong tikte en bal goed over en Wippolder dacht in de slotminuten alsnog de drie punten binnen te slepen. Vanuit een counter gingen vier aanvallers op twee verdedigers af. Een grote mogelijkheid die echter in de kiem werd gesmoord door een harde tackel van achteren op aanvoerder Daley Uythof. Rood voor verdediger Baggerman van sv Den Hoorn, maar deze uitval was wel verkeken. De daaropvolgende vrije trap verdween in de muur waarna de goed leidende scheidsrechter Groenendijk kort erna affloot en beide ploegen samen aan een mooie derde helft konden beginnen.

Voor sv Den Hoorn een tegenvaller na een goede eerste helft en daarnaast met de rode kaart en het uitvallen van Robin Zwartjens moet het bekijken hoe de posities in te vullen de komende wedstrijden. Wippolder gaat zich opmaken voor een belangrijke wedstrijd aanstaande zaterdag waar het, zoals gemeld, de mogelijkheid heeft de eerste periodetitel binnen te slepen.