O23 1B: Westlandia langs Kozakken Boys, forse nederlaag voor VELO

Westlandia won het uitduel bij Kozakken Boys knap met 2-3 en draait daardoor goed mee bovenin. HBS kon bij Gemert de winst niet pakken en staat nu op een derde plaats. VELO kent een moeilijk debuut in de eerste divisie en verloor ook haar derde duel.

Kozakken Boys O23 – Westlandia O23

In Werkendam boekte de formatie van trainer Christiaan van Dam (foto) haar tweede overwinning. Milo Wagner opende de score namens de Naaldwijkers. Na de gelijkmaker van de thuisploeg kon Samuel Kucharík de score nog voor de rust op 1-2 zetten. In de tweede helft breidde Westlandia de score verder uit. Kaan Uguz tekende voor de 1-3. Het laatste woord was voor Kozakken Boys, waardoor de eindstand 2-3 werd.

Gemert O23 – HBS O23

De thuisploeg schoot uit de startblokken met veel lange ballen en crosspasses naar de buitenspelers, die een goede individuele actie in huis hadden. HBS-keeper Niels de Leeuw verrichtte een aantal goede reddingen, maar halverwege de eerste helft maakte Gemert toch de 1-0. HBS knokte zich terug in de wedstrijd en de eerste echte kans vlak voor het rustsignaal was direct de 1-1. Mathisse werd gevonden na een goede loopactie en gaf de bal opzij op Stan van Dijk, die de bal binnen kon schieten.

Balans

Na de rust tapte HBS duidelijk uit een ander vaatje en was de wedstrijd veel meer in balans. Gemert kwam er niet meer door en HBS werd dominanter. Beide partijen kwamen tot kansen uit standaard situaties en voorzetten. HBS kwam nog dicht bij een treffer. Een voorzet van Bas Oostlander werd binnengewerkt door Stan Heins, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Het bleef 1-1. Domper op de wedstrijd was dat zowel Mica Knoester als Tyson Zarrinkelk uitvielen met een hamstringblessure

UNA O23 – VELO O23

VELO ging in Veldhoven flink over de knie bij UNA. De Wateringers moesten de thuisreis aanvangen met een 7-1 nederlaag op zak. Tezrick Pereira scoorde de enige treffer namens VELO.