O21 Divisie 2: ADO Den Haag O21 in extra tijd langs NAC Breda O21

ADO O21 heeft haar eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie in winst weten om te zetten. Gemakkelijk ging het niet er moest zelfs extra tijd bijkomen om alsnog de volle buit te pakken: 2-1.

Tekst: Glenn Duijzer    |    Foto’s: Rick van Zon

Onder de toeschouwers waren behalve de geblesseerde Haagse spelers ook assistent-trainer Levi Schwiebbe en de nu nog clubloze Aimane El Karicha aanwezig. In de eerste vijf minuten was er een kans voor beide ploegen, maar daarna bleek de wedstrijd zich vooral op het middenveld af te spelen, waarbij de thuisploeg een licht overwicht had. De eerste kans voor de geel-groenen was er binnen twee minuten, maar Elijah Velland koos voor zijn rechtervoet waar misschien beter een schot met zijn linker beter was geweest. Aan de andere kant was er directe vrije trap van Corijn Kokkeel, die net naast het Haagse doel belandde.

Na iets meer dan dertig minuten ging het ineens snel. Maikey Houwaart nam de bal uit een rebound ineens op de pantoffel, zijn inzet ging echter net aan de voor de thuisploeg verkeerde kant van de paal naast het doel. Aan de andere kant leverde de derde Bredase corner gevaar op toen de Zweed Adam Hamza Kaied de bal van net buiten het strafschopgebied buiten bereik van Ahmed Azmi op de paal schoot. Nog een minuut later was het Finn de Bruin die goed doorging op doelman Aron van Lare, waardoor die de bal hard op De Bruin schoot en het speeltuig in het net belandde: 1-0. Hoewel de Zweed Kaied nog tweemaal het Haagse doel onder vuur nam, kwam de 1-0 voorsprong van ADO Den Haag O21 voor de rust niet in gevaar.

Vrijheid

Na de rust pasten de gastheren de opstelling iets aan, waardoor de vrijheid van NAC-speler Kaied beperkt werd en de angel uit het Bredase spel werd gehaald. Toch werden de bezoekers gevaarlijker en was het beeld van voor de rust omgedraaid. Het werd een vechtwedstrijd, die vooral uitgevochten werd op het middenveld. Net voor het uur spelen werd de bal in de eigen verdediging verspeeld en dat gaf Mostapha Rached de kans om oog-in-oog met de Haagse doelman uit te halen. Zijn schot werd door Azmi goed gepareerd en de rebound van Jaivy Lourens ging over het Haagse doel heen.

Na 66 minuten was het toch raak voor de bezoekers. Na een vrije trap van Lourens, kopte Rached de gelijkmaker binnen: 1-1. Dat was het sein voor de bezoekers om naar een hogere versnelling te schakelen. Ondanks die druk, wist NAC O21 geen echte kansen te creëren. Het was een afstandsschot van Ronald Boakye dat maar rakelings voorlangs ging. Een schot van Rached was een makkelijke prooi voor de Haagse doelman Azmi. In de laatste minuten van de wedstrijd kropen de Hagenaars weer een beetje uit de schulp en werd er weer naar voren gespeeld. Het leverde op een paar voorzetten van invaller Sofyan el Hannoudi na niet veel op.

Snelheid

Totdat de laatste minuut van de extra tijd aanbrak. Op snelheid wist El Hannoudi zijn tegenstander achter zich te laten en zijn lage voorzet bereikte de geheel vrijstaande Houwaart bij de tweede paal, die de bal zoals Jort van de Sande een dag eerder bij het eerste elftal, binnen wist te tikken. Dit tot grote vreugde van de gehele Haagse selectie, inclusief de geblesseerde spelers.

‘Oh oh Den Haag’

Na het laatste fluitsignaal zochten de Haagse spelers blij en vermoeid de kleedkamer op om daar keihard mee te zingen met Oh, Oh Den Haag. De wedstrijd stond onder leiding van een jonge en goed fluitende scheidsrechter Kylian Walthuis, die bij iedere beslissing tegen de bezoekers commentaar ontving van de technische staf van NAC Breda.

Komend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar wordt er geoefend op zaterdag 10 februari tegen Scheveningen. De aftrap op Sportpark Houtrust is om 14.30 uur.