ADO Den Haag-speelster Victoria Boerboom scoort voor Oranje O17

Het Nederlands vrouwenteam Onder 17 moest op trainingskamp in de Ninatar Arena met 3-1 buigen voor de Engelse leeftijdgenoten, die een lesje gaven in effectiviteit. Positief was de fraaie treffer van ADO Den Haag-speelster Victoria Boerboom (foto), die na bijna een uur de bal uit een vrije trap direct in het Engelse doel liet verdwijnen: 3-1.

De Nederlandse talenten deden niet veel onder voor de Engelse ploeg en er waren genoeg opties om een beter resultaat neer te zetten. Waar Onder 17 de kansen liet liggen, sloegen de Engelse generatiegenoten genadeloos toe. De Engelse Denny Draper gaf in de eerste helft Oranje-keepster Danae van der Vliet driemaal het nakijken.

Raak

Na rust wist Oranje de gelederen gesloten te houden. Wel slaagde Onder 17 erin qua score iets terug te doen onder het lenteachtige zonnetje aan de Costa Cálida. In de 57e minuut stond Victoria Boerboom aan de zijkant van het strafschopgebied klaar voor een vrije trap. De middenvelder van ADO Den Haag dirigeerde de bal bewust richting de tweede paal en zag dat het meteen raak was: 3-1. Een verdiende treffer voor Onder 17 dat echter in het restant van de oefenpartij niet meer tot scoren kwam. Na een uur kwam ook een tweede speelsters van ADO Den Haag, Jet van Mierlo, nog in het veld voor Reza Konink.