SEV Assistent-trainer Ben de Haan 500 wedstrijden actief

Donderdagavond na de training van de selectie werd de assistent-trainer van SEV, Ben de Haan, tot zijn verrassing in de bloemen gezet. Met de gehele selectie om hem heen aan tafel werd hij met het behalen van deze ongekende mijlpaal gefeliciteerd.

Begonnen in de ‘zeroes’ nam hij afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SEP voor de 500e keer naast de hoofdtrainer plaats op de bank. In de toespraak werd gememoreerd, dat ‘een bepaald lichaamsdeel’ veel te lijden moet hebben gehad. Als eerste cadeau ontving De Haan, breed lachend, dan ook een fraai bankkussen ter voorkoming van zitvlees.

Bekend om zijn altijd positieve en loyale houding naar spelers en trainers noemde oud-trainer Frank Dobbe hem een echte cultuurbewaker, die met veel gevoel voor humor bij trainingen en wedstrijden assisteerde. Ook de huidige hoofdtrainer Arjen Kortleven was zeer te spreken over De Haan. Nadat hij bloemen, een grote teamfoto, een boek en wijn in ontvangst had genomen, merkte Ben de Haan op dat hij al die jaren met heel veel plezier op het veld had gestaan en sprak de overtuiging uit dat de jonge selectie zich de komende jaren nog flink zal ontwikkelen. Gejuich en applaus werden zijn deel.

Lees verder