ADO Den Haag Vrouwen houdt volle buit in eigen huis tegen AZ

Een week na de voortreffelijke victorie bij Fortuna Sittard wist ADO Den Haag Vrouwen zaterdag voor eigen publiek ook van AZ te winnen. Na een half uur spelen nam de Haagse ploeg de leiding en verdubbelde na rust een kwartier voor tijd de marge. In die 2-0 stand kwam geen verandering meer.

Foto’s: Franca Dobbe

In het Bingoal Stadion kenden de Haagse vrouwen niet zo’n bliksemstart als een week eerder in Limburg. Nikki IJzerman zag een eerste doelpoging geblokt. Daarna was er een knappe redding van Barbara Lorsheyd voor nodig om AZ van scoren te houden. In het vervolg van het duel zorgde vooral Shanique Dessing voor steeds meer gevaar. Manon van Raay miste een uitnodigende voorzet van de voor de Alkmaarders ongrijpbare spelmaker en de doelvrouw was net eerder bij een steekpass dan Lobke Loonen.

Halverwege de eerste helft schoot Dessing na zich vaardig vrijgedraaid te hebben voorlangs. Uit haar voorzet stuitte IJzerman op de keeper. Een nieuwe uithaal van Dessing ging net naast. Op het half uur was het eindelijk raak. IJzerman en Dessing legden de rode loper uit en topschutter Lobke Loonen liftte de bal over het been van de goalie in de verste hoek: 1-0. Bij die stand bleef het in de eerste helft.

Druk wisselend was AZ vastberaden de schade te repareren. De Haagse defensie gaf geen krimp. Aan de andere kant belandde een indraaiende vrije trap van IJzerman via de vuist van de AZ-keepster bijna in het doel. Twee perspectief biedende voorzetten van Van Raay werden weggehaald. Als invaller zorgde Louise van Oosten voor nieuw elan op de rechterflank. Met een trekbal vond zij vrijwel direct het hoofd van Loonen. De bal werd voor het doel weggeroeid.

Nadat Van Raay een afstandsschot gestopt zag, leverde een nieuwe rush van Van Oosten een kans voor Bo Vonk op. Haar inzet werd geblokt. Bij het ingaan van het Haags kwartiertje stoomde Van Oosten nog eens op over rechts. Haar voorzet werd door Dessing bij de eerste paal binnen getikt: 2-0.  Daarmee leek de wedstrijd beslist. Met nog acht minuten te gaan ging de bal echter op de Haagse stip. Lorsheyd bewees zich opnieuw als penaltykiller en keerde de inzet van Van Lunteren. Als beloning voor haar cruciale reddingen werd de captain van ADO Den Haag Vrouwen uitgeroepen tot GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd – Vonk (86. Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Douma, Nelemans (86. Dankelman) – Vande Velde (67. Van Oosten), Van der Wal – Van Raay (80. Abali), Loonen, Dessing (80. Susanna), IJzerman.

AZ:

Liefting – Mol, Woons, Stoop, Blom, De Vette, Van Lunteren, Colin, Op de Weegh, Spaan, Boukakar.

(Bron: ADO Den Haag/Roeland Gelink)

(Klik HIER voor meer foto’s van ADO Den Haag Vrouwen-AZ Vrouwen)

Lees verder