2e klasse D: OLIVEO moet drie punten achterlaten in Nieuwerkerk

De ploeg uit Pijnacker speelde het inhaalduel tegen Nieuwerkerk. Voor OLIVEO waren de drie punten belangrijk om zo de aansluiting met de top te houden. Nieuwerkerk was echter niet van plan om het de tegenstander zo gemakkelijk te maken in eigen huis en pakte de volle buit.

Tekst : Jay Jay de Vos van Steenwijk

Voor de ploeg uit Pijnacker begon de wedstrijd goed en waren er gelijk kansen. Maar Nieuwerkerk, dat op de ranglijst onder Oliveo staat, begon steeds meer druk te zetten op de verdediging uit Pijnacker. Het druk zetten hielp en Kevin Kamerbeek zette een kans om in een treffer: 1-0. Zo keek Oliveo tegen een achterstand aan. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft hadden de bezoekers flink wat te bespreken in de kleedkamer. De ruststand was dus in het voordeel van Nieuwerkerk, dat met een heel ander gevoel de kleedkamer inging.

Inzet

Na de aftrap voor de tweede helft ging Oliveo op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks de goede inzet van de uitploeg, was het wederom Nieuwerkerk dat het doel wist te vinden. Stefan van der Vlegel kopte de bal binnen en vergrootte zo de marge naar 2-0. Nieuwerkerk was vanaf het moment dat Oliveo de aftrap nam gelijk scherp en zette flink druk. De Oliveo-doelman was nog aan het bijkomen van de 2-0, of diezelfde Van der Vlegel stond alweer voor hem en scoorde het derde doelpunt voor de gastheren: 3-0.

Vergeten

Oliveo probeerde nog wat terug te doen maar tevergeefs, want halverwege de tweede helft scoorde Nieuwerkerk nog twee keer en dat betekende een eindstand van 5-0 voor de gastheren. Dit was voor Oliveo een wedstrijd om snel te vergeten en de ploeg van trainer Willem van der Smit (foto) gaat zich focussen op de volgende speelronde.