2e klasse C: SVC’08 houdt Kagia te lang in wedstrijd

Op 20 januari begonnen SVC’08 en Kagia de ouverture van deze wedstrijd tot koning winter na tien minuten roet in het eten gooide. Daarom draafden beide partijen nu op voor een restant van tachtig minuten.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De wedstrijd startte met een hoekschop voor SVC’08. Dit leverde bijna direct een doelpunt op, maar doelman Aron Wijsman kon ternauwernood nog met de voet redding brengen. Dit begin was tekenend voor de rest van de wedstrijd. SVC’08 was vanaf begin tot einde van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met hoogdruk zetten belemmerde SVC’08 de opbouw van achteruit bij Kagia, waardoor al snel de lange bal werd gezocht. Hier wist SVC’08 wel raad mee. De hoge ballen door het centrum waren veelal een prooi voor Jordy de Bruin en Patrick Bos. En op het middenveld verstoorde Stan Rog en Matthew Boelhouwer de opbouw bij Kagia. Dit alles leverde SVC’08 een veldoverwicht op dat helaas niet werd uitgedrukt in doelpunten. Het was vooral doelman Aron Wijsman die Kagia in de beginfase overeind hield.

Zo wist hij bij een corner van SVC’08 de bal nog net uit het doel te houden, waarbij hij het voordeel van de twijfel genoot of de bal nou voor of achter de doellijn was. En hield hij Tristan Dufour van scoren af, nadat hij door Thomas Hughes in de vrije ruimte was aangespeeld. Maar omdat SVC’08 niet scoorde bleef Kagia in een goed resultaat geloven en één ding kan de sympathieke ploeg uit Lisserbroek niet worden ontzegd en dat is wilskracht. Het blijft altijd gaan voor een beter resultaat, maar nu was het ontbreken van Rens Lamboo, die in eerdere wedstrijden een plaag was voor de SVC’08-achterhoede, zeker een grote aderlating voor Kagia. Hoewel de oranjehemden het dus moeilijk hadden, zullen ze zeker niet ontevreden zijn geweest met het resultaat tot de rust en was SVC’08 er nog niet gerust op.

Na rust pikte SVC’08 de draad weer op en kreeg Yannick Willems in de vijfenvijftigste minuut een grote kans na een voorzet van Tristan Dufour. SVC’08 maakte jacht op het verlossende tweede doelpunt, dat maar niet wilde vallen ondanks de geboden kansen. In de zeventigste minuut was Jordy de Bruin er dichtbij, zijn harde kopbal uit een corner ging net naast. Maar twee minuten later was het wel raak. Een indraaiende vrije trap van Thomas Hughes werd hard ingekopt door Patrick Bos:2-0. In de slotfase gooide Kagia alle remmen los en werd het nog gevaarlijk met twee harde schoten van afstand binnen de palen, waarop doelman Wesley van der Wel echter bekwaam reageerde. Zo behaalde SVC’08 na een week met de nodige absenties vanwege ziekte, vakantie of blessures een heel nuttige en noodzakelijke overwinning.

 

Lees verder