Oefenvoetbal: FC Zoetermeer te sterk voor SSS Klaaswaal

FC Zoetermeer oefende tegen derdeklasser SSS uit Klaaswaal. In de Hoeksche Waard werd het een 1-2 zege voor de winnaar van de eerste periode in 4D. In de beginfase van dit duel was FC Zoetermeer nog zoekende, maar nam het na tien minuten de regie en dicteerde het team van hoofdtrainer Martijn de Zoete het spel.

Tekst: Peter Petit

Dat resulteerde in de 25e minuut in de 1-0 uit een vrije trap van Brandon Ziggo Tichem (foto). Vanaf dat moment was SSS het helemaal kwijt en ging het vooral fysiek de duels aan. Dit resulteerde onder meer in een, in de ogen van FC Zoetermeer ‘schandalige’ overtreding, bestraft met een rode kaart.

Kwijt

Na de rust was FC Zoetermeer het helemaal kwijt en speelde het vooral tegen zichzelf. Het was dan ook wachten op de 1-1, die er dan ook kwam uit een vrije trap, die na de kluts in het doel van FC Zoetermeer belandde. De titelpretendent in 4D kwam in de laatste fase weer iets beter voor de dag en maakte dan ook tien minuten voor tijd de winnende treffer via Romar Schut op aangeven van Bhodi Steekstra.

Lees verder